середа, 11 квітня 2012 20:12

Профспілки не вірять у законопроект Тігіпка про працевлаштування молоді

Профспілки не вірять у законопроект Тігіпка про працевлаштування молоді
Мирослав Якибчук: Закон має бути радикальніший. Фото: finanse.blox.ua

Новий законопроект "Про зайнятість населення" не буде ефективним.

Таку думку висловив Мирослав Якибчук, голова Національного форуму профспілок у ефірі "Ера FM".

"Держава сьогодні вже виступає не контролером, а регулятором відносин між роботодавцем і найманим працівником - це позитив у цьому законі. Все інше не спрацює, тому що цей закон у першу чергу не стимулює серйозно роботодавця, а дає можливості роботодавцю не виконувати його. Закон має бути радикальніший", - сказав він.

У свою чергу, голова Федерації профспілок працівників малого та середнього підприємництва України В'ячеслав Рой зауважив, що законопроект більше популістський.

"Якщо подивитися цей закон, почитати, можна тільки плескати в долоні, тому що питання слушне, питання, актуальне. Але, на мою думку, цей законопроект на сьогоднішній день носить більш популістський характер, ніж практичний, на жаль", - зазначив він.

Нагадаємо, за словами віце-прем'єр-міністра – міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, новий законопроект "Про зайнятість населення", розроблений Міністерством соціальної політики, посилить позиції молоді на ринку праці.

"Студенти вищих навчальних закладів та учні профтехучилищ зможуть проходити стажування на виробництві строком до 6 місяців. Стажування може бути за згодою сторін як оплачуваним, так і безоплатним – головне, щоб молода людина набула необхідного досвіду. У разі, якщо стажування оплачується, роботодавець буде звільнятися від сплати єдиного соціального внеску із заробітної плати такої молодої людини", - заявив тоді Тігіпко.

За його словами, також передбачена виплата грошової допомоги тим випускникам, які погодяться працювати у сільській місцевості.

Зараз ви читаєте новину «Профспілки не вірять у законопроект Тігіпка про працевлаштування молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути