середа, 11 квітня 2012 14:35

Порошенко запропонував прив'язати податок на нерухомість до вартості житла

Порошенко запропонував прив'язати податок на нерухомість до вартості житла
Петро Порошенко: не можна порівнювати "квадрат" житла у Конча-Заспі і будинків у селі. Фото: komments.ua

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує розраховувати податок на нерухомість, виходячи з вартості будинку.

Про це журналістам заявив міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко.

"Ми не можемо порівнювати і робити однакову плату за квадратний метр житлової площі дорогих будинків у Кончі-Заспі і будинків у селі на депресивних територіях, які нічого не варті. Я вніс пропозицію, щоб обраховувати податок виходячи з ціни будинку, що перебуває на цій території, а не просто, виходячи з квадратури. Це буде більше відповідати вирівнюванню соціальної несправедливості", - повідомив він.

Зазначимо, в Міністерстві фінансів розраховують, що додаткові доходи держбюджету від введення податку на розкіш складуть 900 млн грн.

На думку економістів, ініціативи уряду збільшать кількість платників податку, але не за рахунок багатих українців, а завдяки поширенню податку на громадян із середнім доходом.

Експерти ж радять застосовувати європейський досвід справляння податку виходячи з рівня ринкової вартості нерухомості. Наприклад, у Франції ставка податку на розкіш в 0,25% сплачується з нерухомості вартістю понад 1,3 млн євро, а більш висока ставка у Великій Британії - 5% - з майна понад 1 млн фунтів.

У свою чергу, перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова зазначала, що протягом півроку від введення податку на багатство передбачається виручити близько 0,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко запропонував прив'язати податок на нерухомість до вартості житла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути