Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2012 10:25

Податковій стало цікаво, як в Україні возять спирт

Податковій стало цікаво, як в Україні возять спирт
Податкова: якщо автомобіль зі спиртом проїхав більше, ніж визначено в дорожньому листі, то, можливо, він кудись заїжджав. Фото: gorod55.ru

У Міністерстві фінансів підготували законопроект зі змінами до Податкового кодексу, запропонувавши розширити повноваження представників органів Державної податкової служби (ДПС) на акцизних складах.

Крім контролю за ввезенням спирту на склад підприємства, що виробляє горілку та лікеро-горілчані вироби, шляхом проставлення штампів у товарно-транспортній накладній інспектор буде відстежувати і вивезення сировини зі спиртзаводу, пише "Комерсант-Україна" у публікації "Спирт вивозять з тіні".

Транспортування та відвантаження спирту без позначки податківця в накладній запропоновано заборонити. При ввезенні та вивезенні спирту з акцизного складу ДПС буде фіксувати час і показники спідометра транспортного засобу. Термін передачі інформації про отримання спирту лікеро-горілчаним підприємством планується скоротити з трьох до одного робочого дня. Ці заходи повинні сприяти зниженню тіньового обороту спирту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар торгується біля мінімуму за 2 тижні в парі з євро

Джерело в ДПС (співавтор поправок) додало, що додаткові відомості, зокрема показники спідометра і фіксований час в'їзду/виїзду, завжди "корисні та не зайві".

"Якщо автомобіль проїхав більше, ніж визначено в дорожньому листі, то, можливо, він кудись заїжджав, розбавляв спирт або зливав. У разі якогось форс-мажору водій зможе пояснити причини перевищення. Тим, хто працює чесно, цих норм боятися нічого", - сказав він.

Як розповіли виданню виробники, ще кілька місяців тому ДПС зобов'язала інспекторів, що працюють на акцизних складах, фіксувати показники спідометрів.

За оцінками ДПС, частка нелегальної алкогольної продукції становить 15%.

Зараз ви читаєте новину «Податковій стало цікаво, як в Україні возять спирт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути