четвер, 14 лютого 2013 21:19

Підприємці погрожують новим Майданом через законопроект "Про внутрішню торгівлю"

Підприємці погрожують новим Майданом через законопроект "Про внутрішню торгівлю"
Фото: radiosvoboda.org

Асоціація підприємців збирається організувати новий Майдан, якщо Верховна Рада прийме закон "Про внутрішню торгівлю". Про це на прес-конференції заявили "Ліга підприємців Кривого Рогу", Черкаська міська профспілка працівників торгівлі, громадського харчування та послуг, Координаційна рада Асамблеї громадських організацій малого і середнього бізнесу України, ГО "Ніка", Вільна профспілка підприємців України, Хмельницька облорганізація "Товариство підприємців "Край".

За інформацією дрібних підприємців, їм заборонять продавати спиртне та цигарки. Ці товари реалізовуватимуться лише у спеціалізованих магазинах. Скоротиться кількість МАФів та зупинкових комплексів.

"У Львові 2 тис малих архітектурних форм. Закриється 1800 МАФів, безробітними стануть 13 тисяч людей. Бюджет недоотримає 100 мільйонів у рік. Треба стимулювати не торгівлю, а економіку. Коли суспільство почне багатіти — виживатиме торгівля. Найперше, треба звільнити Йосипа Бродського із займаної посади. Треба просто внести кілька змін до деяких регуляторних актів — і все. Інакше — буде бунт. Ми готові до дії. Майдан не виключений. Люди готові до акцій протесту", - заявив Андрій Антонищак, голова ГО "Я-львів'янин".

Представник Вільної профспілки підприємців Валентина Коробка зазначила, що їх змушують купувати дорогі касові апарати. А також планують визначити, скільки годин в день має працювати підприємець.

"Це абсурд, підприємці — самозайняті люди, мають самі визначати свій робочий графік", - вважає вона.

За інформацією інших підприємців із Запоріжжя, з них вимагають проведення інтернету, встановлення модемів до 1 липня. Інакше штрафуватимуть.

"Вони доведуть до того, що 70% дрібних підприємців зникнуть. Будемо "втихаря" торгувати. Прийде податкова — я заплачу якусь суму, і мене півроку не чіпатимуть. Потім знову заплачу. Але ж у бюджети не поступатимуть гроші", - зауважив Леонід Запорожець із Черкаської міської профспілки працівників торгівлі.

Законопроект "Про внутрішню торгівлю" чітко визначає межі регулювання у сфері внутрішньої торгівлі, у тому числі здійснення торгівлі на ринках. За задумкою авторів, документ спрямований на виведення товарообігу з тіні та забезпечення контролю за якістю товарів.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці погрожують новим Майданом через законопроект "Про внутрішню торгівлю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

67

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути