пʼятниця, 06 січня 2012 14:46

П'ятницький: Дата підписання угоди про вільну торгівлю з ЄС - питання політичної домовленості

П'ятницький: Дата підписання угоди про вільну торгівлю з ЄС - питання політичної домовленості

Угода про створення Зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Європейським союзом (ЄС) може бути готова для підписання за декілька тижнів.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П'ятницький.

"Прогнози - річ невдячна. Ми можемо багато чого прогнозувати, а життя... Що ми на сьогоднішній день робимо для того, щоб ця угода  не була просто стосом паперу? Ми працюємо над її реалізацією. Всім зрозуміло, що треба робити, як треба робити, які норми треба застосовувати. Іде робота над напрацюванням різноманітних змін до законодавства, відбуваються певні інституційні зміни", - сказав він.

П'ятницький висловив переконання, що дата підписання угоди залежить від політичної домовленості української та російської сторони.

"Я не хочу брати на себе своєрідну відповідальність, робити певні прогнози, коли ми цю угоду підпишемо. Можу сказати одне - у будь-якому випадку найближчими тижнями угода буде повністю готова до підписання з точки зору всіх необхідних технічних моментів. Визначити дату підписання - це вже питання політичної домовленості", - додав урядовий уповноважений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська торгівля заживе по-європейськи через 5 років - урядовий уповноважений

Крім того, за словами П'ятницького, Угода про ЗВТ з ЄС не передбачає членства в європейській спільноті.

"Але у ній закладено всі ті положення у торговельній сфері, які нас наближають до статусу таких країн на європейському ринку, як Норвегія, Швейцарія, Ісландія", - зауважив він.

Нагадаємо, 22 грудня в Брюсселі було завершено технічну звірку тексту проекту угоди про асоціацію між Україною та ЄС у частині створення поглибленої та всеохопної Зони вільної торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «П'ятницький: Дата підписання угоди про вільну торгівлю з ЄС - питання політичної домовленості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути