пʼятниця, 30 серпня 2013 09:58

Опозиція хоче стягувати 15% з офшорних операцій

Опозиція хоче стягувати 15% з офшорних операцій
Операції з офшорами запропонували оподатковувати. Фото: suomik.com

З суми платежів українських компаній на користь нерезидентів, зареєстрованих в офшорах, можуть стягувати 15 - відсотковий збір .

Відповідні законопроекти №№3125-3126 зареєстрували у Верховній Раді народні депутати від фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк та Павло Петренко, пише "Комерсант-Україна" в публікації "За офшоры становится тревожно".

Згідно з документом, фінансові установи зобов'яжуть перераховувати гроші лише за умови одночасної сплати збору. Кошти мають піти на фінансування Пенсійного фонду та підвищення пенсій.

На думку авторів законопроекту, операції з Кіпром могли б дати держбюджету 60 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Віргінському офшору дозволили купити "Конті" у Колеснікова

Також запропоновано переглянути принцип розрахунку прибутку при операціях з офшорами. Відповідно до Податкового кодексу, до валових витрат не включаються витрати на придбання у резидента офшорної території послуг з реклами, консалтингу і маркетингу. Тепер же запропоновано не включати витрати на консультаційні, бухгалтерські, юридичні, брокерські, аудиторські послуги. З 85 % до 50 % буде зменшена сума операції з офшором, яка може бути включена до витрат української компанії.

Депутати запропонували вказати в Податковому кодексі критерії, на підставі яких Кабінет міністрів має формувати список офшорних територій. Їх усього три: нульовий рівень оподаткування; обмежений доступ до податкової інформації; наявність особливих режимів чи пільг для нерезидентів. Відповідність хоча б одному з них стане підставою для потрапляння в список офшорів. Однак те, що Кіпр в питаннях оподаткування має статус офшору, закріплюють на рівні закону.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція хоче стягувати 15% з офшорних операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути