середа, 25 грудня 2013 13:26

Найаварійнішими автомобілями назвали Honda і Toyota

Найаварійнішими автомобілями назвали Honda і Toyota
Один з автостраховиків СК ІНГО-Україна повідомив Вестям, що найбільш аварійними автомобілями у них стали Honda, Peugeot, Hyundai, Nissan і Toyota, а найбільш збитковими (за сумою виплат за ДТП) - Brilliance, Chrysler, ВАЗ, Opel і Honda.

За словами директора управління автотранспортного страхування PZU Україна Юлії Павлової, список найбільш збиткових авто в її компанії відрізняється: в цьому році до нього увійшли Chevrolet Epica, Aveo), Ford (Focus, Fiesta), Kia (Rio і Sportage) і Toyota (Camry).

Експерти вважають, що в цих показниках немає нічого дивного: "Згідно загальнодоступної статистики по страховому ринку України за три квартали 2013 року по частоті збитковості переважають марки автомобілів, які користуються найбільшим попитом у споживачів, і просуваються дилерами всілякими акціями, знижками, а банками - кредитними програмами", - сказав Вістям заступник начальника управління врегулювання збитків СК NGS Валентин Арзяев. Зазвичай це автомобілі середнього класу.

Крім того, збільшують частоту збитковості автомобілі, які найчастіше використовуються кур'єрськими службами і в таксі. Зазвичай це VW Caddy, Geely, Chery.

У той же час, лідерами за беззбитковості є автомобілі преміум класу: Mercedes, Lexus, BMW.

"Управляють такими машинами, як правило, наймані водії з солідним досвідом водіння (10 років і більше), - каже Валентин Арзяев. До того ж, власники дорогих автомобілів рідко звертаються до СК за незначними виплатами.

Від позиції страхової рейтингу так чи інакше залежить вартість поліса.Автомобілі, які часто б'ються або викрадаються страхують за підвищеним тарифом. Деякі марки фінансисти взагалі намагаються не страхувати, і намагаються відмовити в послугах потенційним клієнтам під будь-яким слушним приводом (просто виставляють нечувану ціну за поліс).

Надбавка до страхового тарифу для таких авто може варіюватися в діапазоні від 10 до 30% від базової ставки, а висока частота викрадень може додати ще 10%.

Найдорожче поліси обходяться власникам моделей китайського виробництва - відразу варто налаштовуватися на тариф на 25-100% від базової ставки, в залежності від компанії. Адже СК оцінюють не тільки частоту попадання в аварії, але і серйозність ушкоджень, які доводиться усувати за рахунок страховки. А машини з КНР нерідко вщент розбиваються.

Зараз ви читаєте новину «Найаварійнішими автомобілями назвали Honda і Toyota». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути