вівторок, 16 жовтня 2012 16:14

На кожного українця припадає лише 0,8 кімнати

На кожного українця припадає лише 0,8 кімнати
За рівнем забезпеченості житлом Україна відстає від Польщі. Фото: pr-realt.com.ua

Близько 42% українських сімей проживають на площі, яка менше за норматив, передбачений Житловим кодексом, який становить 13,65 кв. м на людину.

Про це заявив старший консультант відділу соціальної політики Національного інституту стратегічних досліджень Олег Білевский.

"Кількість таких сімей становить майже 7,2 мільйона сімей - 42% від загальної кількості сімей .... Серед них майже 10%, або 1,7 мільйона сімей мали менше 7,5 квадратного метра житлової площі на одну людину", - сказав він.

При цьому він зазначив: "Недостатнім є рівень забезпечення населення України окремими кімнатами в житлі. Майже 35% сімей країни проживають в житлі з недостатньою кількістю кімнат. Серед них майже 5%, або 855 тисяч сімей, проживають по 3 і більше осіб в одній кімнаті. Рівень забезпеченості українцями кімнат становить 0,8 кімнати на 1 людину".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хліб не дорожчатиме, є економічні підрахунки - Присяжнюк

За словами експерта, за рівнем забезпеченості житлом Україна відстає від Польщі, де на 1 людину ще в 2001 році припадало 24 кв. м, Франції, де на одну людину в 2002 році припадало 37,5 кв. м, Німеччини - 40,1 кв. м в 2002 році.

Зараз ви читаєте новину «На кожного українця припадає лише 0,8 кімнати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути