пʼятниця, 05 жовтня 2012 14:43

Митний союз для нас неймовірно небезпечний, краще вже ШОС - Чорновіл

Митний союз для нас неймовірно небезпечний, краще вже ШОС - Чорновіл
Тарас Чорновіл заявив, що Китай зацікавлений у співпраці з Україною. Фото: berezne.info

Вступ України до Митного союзу буде помилкою.

Таку думку висловив позафракційний народний депутат, перший заступник голови комітету Верховної Ради у закордонних справах Тарас Чорновіл у ефірі "Ера-FM".

"Помилка - це піти в ту інтеграцію, де повністю втрачається правосуб'єктність для нашої країни. Це - Митний союз. Я вважаю, що він для нас неймовірно небезпечний. Про це можна говорити з економічними викладками. Треба шукати інші шляхи інтеграції", - сказав він.

За його словами, є дві альтернативи вступу України в Митний союз.

"Перший напрямок - це європейська інтеграція, це окрема розмова. Але для нас є один дуже важливий напрямок, про який нарешті почали говорити, вже нарешті є заява президента. П'ять років я про це товк у всіх кабінетах, Грищенку купу разів писав про це доповідні. Я кажу про Шанхайську організацію співробітництва. Це, по-моєму, єдина організація, де з повноцінним правом голосу входить Росія, але вона там не домінує, а домінує там Китай. Піднебесна зацікавлена в нашій участі", - зазначив Чоновіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро набрав 8 копійок, курс долара істотних змін не зазнав

Зазначимо, що Шанхайська організація співробітництва є субрегіональною міжурядовою міжнародною організацією, до складу якої входять Китайська Народна Республіка, Російська Федерація, Республіка Казахстан, Киргизька Республіка, Республіка Таджикистан і Республіка Узбекистан. Штаб-квартира організації розташована в Пекіні.

Зараз ви читаєте новину «Митний союз для нас неймовірно небезпечний, краще вже ШОС - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути