вівторок, 20 вересня 2011 12:25

Мінфін хоче "зекономити" 630 мільйонів на студентських стипендіях?

Мінфін хоче "зекономити" 630 мільйонів на студентських стипендіях?

Міністерство фінансів "запланувало" недофінансування видатків на виплату стипендій на рівні 638 млн грн.

Про це заявили представники "Студентського захисту" та "Національного студентського союзу", посилаючись на проведений аналіз видатків на виплату студентських стипендій в 2011 році, показників індексації та проекту Державного бюджету України на 2012 рік.

"На виплату студентських стипендій на 2012 рік заплановано лише 4 мільярди 106 мільйонів гривень, а потреба з урахуванням обов'язкової виплати індексації становить 4 мільярдди 744 мільйонів гривень, де на виплату стипендії необхідно додатково 106 мільйонів гривень, а на її індексації – 532 мільйонів гривень", - підсумував координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Черних.

Анатолій Ігнатович, президент Національного студентського союзу, зауважив, що далеко не завжди студенти, які мають право на стипендію, отримують стипендіальні кошти у повному обсязі. Зокрема, окремі вищі навчальні заклади допускають порушення соціальних прав студентів - стипендії виплачувалися у меншому розмірі, ніж передбачено законодавством, не проводилася їх індексація тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бюджет на наступний рік заклали занадто велику "дірку"?

"Можливе недофінансування вищих навчальних закладів через позицію Мінфіну може спричинити необґрунтоване "урізання" оцінок студентів, щоб зекономити на стипендіях, що є неприпустимим", - зазначив  Ігнатович.

Національним студентським союзом та громадською ініціативою "Студентський захист" направлено звернення до Міністерства фінансів України та парламентського Комітету з питань бюджету щодо необхідності збільшення фінансування виплати стипендій в 2012 році на 638 млн грн.

На сьогоднішній день студенти вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації отримують стипендію в розмірі 720 грн (530 грн. + 190 грн. – індексація 36%, підвищена стипендія - 802 грн. (590 грн. + 212 грн. - індексація).

Зараз ви читаєте новину «Мінфін хоче "зекономити" 630 мільйонів на студентських стипендіях?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути