неділя, 08 квітня 2012 12:25

"Газпром" стане гнучким і піде на поступки Україні - експерт

"Газпром" стане гнучким і піде на поступки Україні - експерт
Фото: dw.de

Після того, як Україна знайшла можливість транспортувати дешевший газ з альтернативних напрямків, "Газпрому" доведеться стати більш гнучким у переговорах про вартість блакитного палива.

Про це заявив експерт з енергетичних питань Олександр Тодійчук.

Нагадаємо, раніше заступник керівника компанії "Газпром експорт" Євген Кашицин сказав, що Росія не зможе повністю відмовитись від Української ГТС навіть після запуску "Північного" та "Південного" потоків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Трубу" в обхід України будуватимемо в будь-якому разі - "Газпром"

На думку Тодійчука, "Газпром", раніше своїми заявами про намір усунути Україна з системи доставки російського газу на цільові ринки Європи, хотів домогтися зниження ціни та впливу на оцінювача української газотранспортної системи.

Москві, за словами Тодійчука, треба було показати, що в української ГТС немає майбутнього і тим самим мінімізувати її вартість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Газпром": Україна втратила свій шанс

"Але незважаючи на те, що за Україною стоїть ще Словаччина, і враховуючи те, що кожен фахівець розуміє, що повністю виключити українську ГТС недоцільно і нелогічно, тому йдуть такі невеликі поправки в заявах. Потрібно, щоб усі звернули на це увагу, а Україна і надалі з самоповагою, врівноважено розробляла цю стратегію", - додав експерт.

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" стане гнучким і піде на поступки Україні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути