четвер, 12 вересня 2013 13:08

Фірташ може втратити Запорізький титано-магнієвий комбінат

Фірташ може втратити Запорізький титано-магнієвий комбінат
Договір про створення ТОВ "ЗТМК" між ФДМ і Tolexis Trading втратив чинність. Фото: operkor.wordpress.com

Договір між Фондом державного майна (ФДМ) Tolexis Trading Ltd про створення ВАТ на базі активів держпідприємства "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК) втратив чинність.

Про це сьогодні на засіданні спецкомісії Верховної Ради з питань приватизації заявив начальник управління міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності ФДМУ Євген Асташев.

"На сьогоднішній день втратив чинність договір, який діяв три місяці, оскільки у випадку, якщо учасники договору не вживають спільних дій по створенню ТОВ, то вони звільняються від зобов'язань за цим договором", - сказав він.

Представник Фонду не уточнив, які подальші дії можуть зробити сторони.

За його словами, ФДМ завершив повторну оцінку вартості цілісного майнового комплексу (ЦМК) ЗТМК, яка становила 749,164 млн грн (без ПДВ).

Під час засідання комісії її учасники відзначали, що в подальшому можливе як переукладення договору між сторонами, так і оголошення нового конкурсу із залучення інвестора, але це перебуває в повноваженнях Кабміну.

Нагадаємо, що Tolexis Trading Ltdо належить олігарху Дмитру Фірташу. Договір між ФДМ і Tolexis Trading Ltdо про створення на базі ТОВ ЗТМК був підписаний 22 лютого 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ може втратити Запорізький титано-магнієвий комбінат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути