пʼятниця, 04 травня 2012 04:58

Facebook виходить на біржу і може стати найдорожчою інтернет-компанією світу

Facebook виходить на біржу і може стати найдорожчою інтернет-компанією світу
Фото: bgr.com

Facebook встановила ціну первинного розміщення для своїх акцій в діапазоні від 28 до 35 доларів. Це означає, що капіталізація компанії в цілому складе 85-95 млрд доларів.

Така оцінка робить Facebook найдорожчою інтернет-компанією на етапі IPO. Google в 2004 році оцінив себе в 23 млрд доларів.

Компанія розміщує свої акції на біржі Nasdaq. Після первинного розміщення її капіталізація перекриє вартість таких гігантів, як Amazon і Cisco Systems. Акції Facebook імовірно почнуть активно пропонувати всім бажаючим з понеділка. Самі торги, як очікується, почнуться 18 травня.

На IPO виставляється більше 10% від загальної вартості акцій Facebook. За рахунок цього оператор найбільшої в світі соціальної мережі розраховує виручити близько 12 млрд доларів.

За вісім років свого існування Facebook залучила більше 900 млн користувачів. За минулий рік компанія отримала прибуток в 1 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американець заплатив $ 70 тис за прогулянку офісом Facebook

Передбачається, що акції Facebook будуть користуватися великим попитом, однак деякі інвестори висловлювали стурбованість довгостроковими перспективами зростання компанії. Минулого тижня Facebook вперше за два роки оголосила про зниження доходів в першому кварталі поточного року порівняно з останніми трьома місяцями 2011-го.

Зараз ви читаєте новину «Facebook виходить на біржу і може стати найдорожчою інтернет-компанією світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути