середа, 08 лютого 2012 14:34

Єврокомісія заявила, що не заморожувала виділення Україні грошей

Єврокомісія заявила, що не заморожувала виділення Україні грошей

Європейська комісія не заморожувала виділення Україні технічної допомоги і має намір вимагати спростування відповідної інформації.

Про це заявив офіційний представник Єврокомісії Пітер Стано.

"Наша делегація в Києві буде вимагати від "Комерсанта" (газета "Комерсант Україна". - ред) опублікувати правдиву інформацію. Ця стаття містить некоректну во в багатьох планах інформацію. Ми також мають намір опублікувати стенограму інтерв'ю глави нашої делегації. Щодо грошей ЄС - це неправда, що ці кошти були використані не за призначенням, як це було написано в статті", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ розповсюдили інформацію про те, що Єврокомісія зупинила фінансову допомогу Україні обсягом більше 160 млн євро на рік через нецільове використання першого траншу на програми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна повністю забезпечила транзит газу до Європи - "Нафтогаз"

Зокрема, співрозмовник "Комерсанта" розповів, що у вересні 2011 року Україні було переведено 31 млн євро, які мали піти на програми енергозбереження. Однак, за його слвоами, ці гроші були використані на лінії електропередачі, що зв'язали сонячні електростанції у Криму й Одеській області із енергетичною мережею країни.

Видання зазначило, що головним виробником сонячної енергії в Україні є компанія Activ Solar. Менеджером з її розвитку є син першого віце-прем'єра - Богдан Клюєв.

Видання також повідомило, що радник президента, керівник Головного управління з питань міжнародних відносин адміністрації президента Андрій Гончарук запевнив, що в адміністрації знають про зупинку бюджетної підтримки ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Єврокомісія заявила, що не заморожувала виділення Україні грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути