пʼятниця, 17 серпня 2012 09:11

Євро-2012 дало Україні "значний інвестиційний ресурс", його вистачить не на один рік - НБУ

Євро-2012 дало Україні "значний інвестиційний ресурс", його вистачить не на один рік - НБУ
Олена Щербакова: Було витрачено багато емоційних сил, фінансових ресурсів. Фото: glavred.info

Завдяки проведенню чемпіонату з футболу Євро-2012 Україна отримала значний інвестиційний ресурс.

Про це у відеозверненні заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Національного банку України (НБУ) Олена Щербакова.

"Цілий місяць ми провели під егідою Євро-2012, готувалися до нього. Було витрачено багато емоційних сил, фінансових ресурсів на те, щоб цей чемпіонат відбувся на високому рівні. Звичайно, що було багато хвилювань, оцінок, але в цілому на сьогодні можна сказати, що країна отримала колосальний інвестиційний ресурс. Ми отримали прекрасний імідж завдяки успішно проведеному дійству і це в майбутньому буде відображатися на фінансових операціях. Тобто, позитивні результати будемо отримувати протягом не одного місяця і не одного року", - сказала вона.

За її словами, сьогодні Україна може покласти в скарбничку результатів "прекрасно проведеного чемпіонату" розміщення урядом євробондів, яке нещодавно відбулося.

"Завдяки успішному розміщенню євробондів ми залучили в економіку країни 2 мільярди доларів і збільшили золотовалютні резерви до більше, ніж 30 мільярдів доларів. Крім того, ми спостерігаємо процес одужання банківської системи держави. У неї повертаються кредити і йде нормальне обслуговування кредитних портфелів. Це позитивна оцінка проведеної урядом та Національним банком України спільної роботи", - зазначила Щербакова.

Нагадаємо, раніше голова Державної податкової служби у місті Києві Ірина Носачова повідомила, що доходи підприємств у другому кварталі цього року збільшились на понад 20%, в тому числі й завдяки проведенню Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «Євро-2012 дало Україні "значний інвестиційний ресурс", його вистачить не на один рік - НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути