Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2012 09:15

ЄС дав Україні гроші для розвитку малого бізнесу

ЄС дав Україні гроші для розвитку малого бізнесу
В Україні програма почала працювати в 2010 році. Фото: obozrevatel.com

Європейський союз виділив 10 млн євро для програм підтримки малого бізнесу (SBS) Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), в тому числі програми ділових консультаційних послуг (BAS) та програми розвитку підприємств (EGP), в країнах Східного партнерства, включаючи Вірменію, Азербайджан, Білорусь, Грузію, Молдову і Україну.

Як повідомили представники ЄС і ЄБРР на прес-конференції, грантове фінансування буде використовуватися для надання ділових консультаційних послуг та передачі ноу-хау.

За їхніми словами, виділені кошти дозволять реалізувати в даному регіоні в 2011-2013 роках понад 60 проектів EGP і більше 600 проектів BAS.

Програма BAS стартувала в 1995 році та призначена для надання допомоги окремим підприємствам в залученні місцевих консультантів у конкретні проекти з швидкими термінами окупності.

В Україні програма почала працювати в 2010 році.

Станом на кінець березня цього року в її рамках була надана допомога 118 малим і середнім підприємствам (МСП) із залученням 68 консультантів та виділено 1,7 млн євро донорських коштів.

Більшість клієнтів ведуть діяльність у таких секторах, як виробництво продуктів харчування та напоїв, оптова та роздрібна торгівля, будівництво та інженерні роботи.

Мета програми EGP, яку банк реалізує з 1993 року - допомогти МСП в здійсненні структурних трансформацій і розвитку нових бізнес-навичок на рівні вищого керівництва.

Програма працює в Україні з 1996 року. За цей час реалізовано 68 проектів у різних секторах економіки, на які було виділено 4,9 млн євро донорських коштів.

Зараз ви читаєте новину «ЄС дав Україні гроші для розвитку малого бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути