Ексклюзиви
четвер, 19 січня 2012 22:36

Експерт розповів, якими будуть вимоги МВФ до України

Експерт розповів, якими будуть вимоги МВФ до України

На позицію Міжнародного валютного фонду впливає не стільки ситуація в Україні, скільки ситуація в світовій економіці, оскільки він сам відчуває потребу в додатковому ресурсі, вважає виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

"МВФ сам відчуває потребу в додатковому ресурсі. Він би був не проти докапіталізувати себе на додатковий один трильйон доларів. Питання у тому – наскільки можливо вирішити це питання зараз. Я розумію, що сам Міжнародний валютний фонд знаходиться в процесі переговорів з потенційними кредиторами фонду, які можуть додати грошей в його активи, зокрема, з Росією, Китаєм, Японією, Бразилією... Враховуючи те, що МВФ сам шукає гроші і їх на всіх не вистачає, його позиція по відношенню до України буде не просто такою, як і була, а, можливо, і більш жорсткою", - сказав Устенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ пророкує ще більше уповільнення світової економіки

Він висловив думку, що під час переговорів з МВФ програма максимум для української сторони – це не лише залучення траншів, а й додаткова підтримка МВФ на випадок швидкого погіршення міжнародної економічної ситуації. Програма мінімум – оголосити, що співробітництво з МВФ буде продовжено, без чітких обіцянок, коли буде виділено черговий транш.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністри фінансів телефоном домовилися виділити МВФ 150 мільярдів євро

"Думаю, що наступний параметр, який буде обговорюватись в рамках політики, пов'язаної з державними фінансами – це питання, яке пов'язане з дефіцитом НАК "Нафтогазу", і я думаю, що вимога МВФ буде ще раз повторена з приводу необхідності підвищення тарифів. Думаю, що додаткове питання, яке буде обговорюватись – це питання, пов'язане з політикою Національного банку", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, якими будуть вимоги МВФ до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути