четвер, 11 липня 2013 19:01

Експерт розповів, які рішення приймуть Азаров і Медведєв на зустрічі

Експерт розповів, які рішення приймуть Азаров і Медведєв на зустрічі
Борис Кушнірук Фото: vlasti.net

Економічний експерт Борис Кушнірук переконаний, зустріч прем'єр-міністра Миколи Азарова і прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва у Сочі не обов'язково матиме "вихлоп", швидше за все, там прийматимуться технічні рішення.

Таку думку він висловив у коментарі Gazeta.ua.

"Можливо, домовленість про поїздку була і раніше, тому я би не казав, що вони терміново вирішили. Інша справа, що є питання щодо газових стосунків. В тому числі, і щодо ціни на газ, і транзиту. Тому їх необхідно узгоджувати", - висловив думку експерт.

Водночас, за його словами, "Україна не хоче на себе брати зобов'язання транспортування зайвого".

"Вона фактично завжди за свій рахунок закачувала газ в свої газосховища, і таким чином забезпечувала транспортування російського газу. Зараз Україна каже - "ні", бо для наших потреб необхідно значно менше газу, і якщо Росії треба, то тоді нехай закачує додаткові обсяги газу, зберігає його", - підкреслив Кушнірук.

Окрім того, говорячи про наслідки цієї поїздки, він сказав: "Як правило, ці поїздки не завжди мають практичний вихлоп, тобто офіційний. Тобто нам не обов'язково повідомлять про те, що там прийняті рішення. Як правидло, якщо це робоча поїздка, то їде група експертів, чиновників і в даному випадку мова йде про те, що можуть бути технічні рішення, і дати доручення експертам, аби вони готували питання"

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький повідомив, що питання закачування російського газу в українські підземні сховища газу буде підніматися на зустрічі прем'єр-міністра Миколи Азарова і прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва у Сочі.

Раніше голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Газпром" ніколи не буде зберігати газ в українських підземних сховищах. Як повідомлялося, за словами глави Міллера, авансу в 1 мільярд доларів вистачить Україні до 1 січня 2015 року. Станом на початок липня 2013 року в підземних сховищах газу, розташованих на території України, знаходилося близько 7,576 млрд кубометрів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, які рішення приймуть Азаров і Медведєв на зустрічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути