вівторок, 04 вересня 2012 20:30

Експерт: Брати кредит у Китаю - шкідлива економічна політика

Експерт: Брати кредит у Китаю - шкідлива економічна політика
Олег Соскін: Китай завжди завозить свою робочу силу, робить демографічну експансію. Фото: vgolos.com.ua

Директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін розкритикував намір уряду взяти багатомільярдний кредит у Китаю.

"Я не можу погодитись з тим, що нібито добре, що ми беремо у китайців понад 6 мільярдів доларів. Ми повинні розуміти, що Китай так просто не дає гроші. Те, що він нам дав - це зв'язані кредити: він їх дає під свою робочу силу, під свої технології, він завозить сюди своє обладнання", - сказав Соскін у ефірі "Ера-FM".

Ситуацію, коли Україна позичає в Китаю, експерт назвав парадоксальною.

"Вдумайтесь, який відбувається парадокс. Україна, яка була розвинутою європейською державою, бере гроші у надзвичайно слабкої країни - Китаю. Він зараз занурюються в шалену економічну кризу. Він не є лідером високих технологічних укладів. Китай - це абсолютно відстала країна ... населення там має дуже низький рівень заробітної плати", - зазначив Соскін.

"Китай завжди завозить свою робочу силу, робить демографічну експансію. Подивіться: 25 мільйонів китайців сьогодні на теренах Росії живуть. І ми під це в них ще беремо гроші. Я вважаю, що це шкідлива економічна політика", - додав фахівець.

Нагадаємо, 22 серпня український уряд схвалив залучення НАК "Нафтогазом України" кредиту Держбанку розвитку Китаю в сумі $3,656 млрд для реалізації проектів по заміщенню природного газу на ТЕЦ вугіллям вітчизняного видобутку.

Крім того, Верховна Рада прийняла в цілому законопроект про держгарантії щодо залучення кредиту на суму $3 млрд для реалізації спільних з Китаєм агропроектів.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Брати кредит у Китаю - шкідлива економічна політика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути