Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2011 09:48

Долар дешевшає: До ієни американська валюта впала рекордно з часів Другої світової

Долар дешевшає: До ієни американська валюта впала рекордно з часів Другої світової

Долар США дешевшає в середу по відношенню до євро в очікуванні статданих по американській економіці.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Міністерство торгівлі США о 17:00 опублікує дані про продажі новобудов у вересні, що, як очікують, покажуть незначне збільшення продажів.

На думку експертів, стагнація американського ринку житла підвищує ймовірність того, що Федеральна резервна система (ФРС) буде змушена вдатися до третього раунду кількісного стимулювання (QE3), і цей фактор стримує попит на долар.

"ФРС з величезною ймовірністю приступить до чергового викупу облігацій в наступні шість місяців. Побічним ефектом кількісного стимулювання є ослаблення долара, що дуже позитивно для американської економіки", - зазначив старший економіст ICAP Australia Ltd. в Сіднеї Адам Карр.

Курс долара США до євро опустився під час торгів у середу до $ 1,3918 порівняно з $ 1,3908 на закриття ринку у вівторок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафта подорожчала і торгується біля максимуму за 12 тижнів

Вартість американської валюти щодо ієни становить 76,03 ієни проти 76,09 ієни напередодні. У вівторок курс долара до ієни опускався до 75,74 ієни - мінімуму з часів Другої світової війни.

Високий попит на ієни зберігається і в середу, незважаючи на заяву міністра фінансів Японії Юна Азума, що уряд країни має намір вжити рішучих заходів для того, щоб зупинити зміцнення нацвалюти.

"Ієна є одним з небагатьох активів "тихої гавані". Інвестори вважають за краще вкладення в японську валюту інвестицій в інші активи. Є ризик того, що європейські лідери за підсумками саміту в середу зроблять менше, ніж очікують від них учасники ринку", - зазначив старший валютний аналітик Australia & New Zealand Banking Group в Сіднеї Грант Терлі.

За повідомленнями світових ЗМІ, європейські лідери, враховуючи розбіжності, що зберігаються, з основних пунктів антикризового плану, можливо, знову не зможуть оголосити на саміті в остаточному вигляді всі рішення, здатні відновити довіру на ринках.

Курс японської валюти відносно євро становить у середу 105,83 ієни в порівнянні з 105,82 ієни на закриття ринку у вівторок.

Зараз ви читаєте новину «Долар дешевшає: До ієни американська валюта впала рекордно з часів Другої світової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути