середа, 25 липня 2012 15:39

До ПДВ і податку на прибуток хочуть додати ще один - з обороту

До ПДВ і податку на прибуток хочуть додати ще один - з обороту
Оксана Продан: Було здорово, що урядовці визнали порушення. Фото: glavcom.ua

Податкова реформа передбачає запровадження в Україні податку з обороту для підприємств, хоча вже є податки на додану вартість та на прибуток.

Про це розповіла голова Всеукраїнського об'єднання малого та середнього бізнесу "Фортеця" Оксана Продан у ефірі "Ера-FM".

"Передбачається разом з податком на додану вартість, ставки за яким знизять, введення податку з обороту. Зважаючи, що залишається податок на прибуток, це буде унікальна країна ... Не знаю, жодної іншої країни, де було би одночасно три цих податки", - сказала вона.

Водночас, за її словами, чиновники визнали низку негативних моментів у чинній податковій системі.

"Було здорово, що урядовці визнали порушення, про які ми говоримо багато років і які не вирішилися після того, як був прийнятий новий Податковий кодекс. Фактично вони визнали, що Податковий кодекс шкідливий для бізнесу та економіки України. Крім того, вони визнали неповернення ПДВ, зловживання у перевірках, створення фінансової групи, яка заробляє на податкових маніпуляціях", - зазначила Продан.

Голова "Фортеці" також підкреслила потенційно позитивні зрушення у питання про єдиний соціальний внесок.

"Є річ, за яку ми боролися щонайменше другий рік, - це зниження ставки єдиного соціального внеску. Сьогодні всі роботодавці сплачують внески до Пенсійного фонду та інших фондів не менше ніж 34,7%, а деякі і 49% від нарахованої заробітної плати. Ми доводимо, що ставка має становити 18,1%. Так от запропонована Державною податковою службою концепція визначає сумарну ставку ЄСВ 18,6%, це теж є позитивом, бо коли буде зменшено фіскальний тиск на зарплати, вони вийдуть з тіні", - зауважила Продан.

Зараз ви читаєте новину «До ПДВ і податку на прибуток хочуть додати ще один - з обороту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути