Ексклюзиви
понеділок, 21 листопада 2011 14:19

Держава визначилися, за скільки продасть "Закарпаттяобленерго" олігархам

Держава визначилися, за скільки продасть "Закарпаттяобленерго" олігархам

Початкова ціна продажу державного пакета акцій обласної енергопостачальної компанії ПАТ "Закарпаттяобленерго" у розмірі 50% статутного капіталу на приватизаційному конкурсі складає 135 млн грн.

Відповідні умови проведення конкурсу затверджені розпорядженням Кабінету міністрів від 2 листопада № 1162, яке оприлюднене на сайті уряду в понеділок.

Згідно з ними, учасник конкурсу з придбання акцій енергопостачальної компанії повинен три останні роки або самостійно передавати та постачати електроенергію в обсязі мінімум 30% від обсягів "Закарпаттяобленерго", або володіти енергопостачальною компанією з такими обсягами постачання і передачі.

Ці умови співпадають з умовами вже оголошених конкурсів з приватизації 25% акцій "Київенерго" і 40,061% "Донецькобленерго".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ахметов зробив перший крок до скуповування української енергетики

Крім того переможець повинен буде внести інвестиції в розмірі 5 млн грн відповідно до концепції розвитку підприємства.

Всього на конкурс виставлена 62301621 акція. Стартова ціна в перерахунку на одну акцію становить 2,17 грн, тоді як на "Українській біржі вони котируються" за курсом: купівля - 0,3 грн, продаж - 1 грн, а остання угода була укладена на початку вересня по 1 грн за акцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську енергетику продають олігархам удвічі дешевше за ринкову вартість?

"Закарпаттяобленерго" експлуатує розподільні електричні мережі, розташовані на території Закарпатської області. Надає послуги з транспортування та постачання електроенергії.

Державі в особі НАК "Енергетична компанія України" належить 75% акцій "Закарпаттяобленерго", VS Energy International NV (Нідерланди) - 10,53% акцій АТ.

Зараз ви читаєте новину «Держава визначилися, за скільки продасть "Закарпаттяобленерго" олігархам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути