Ексклюзиви
четвер, 01 березня 2007 11:13

Черновецький подарує 7 кілограмів золота найвищому собору Києва

Столична влада до 2010 року має намір відновити щонайменше три храми, зокрема, Дмитрівську, Стрітенську церкви, церкву Святого Іллі, а також дзвіницю Кирилівського монастиря.

Про це заявив Київський міський голова Леонід Черновецький під час відвідування Свято-Миколаївського собору Покровського монастиря, який є одним із п"яти храмів, які відновлюватиме столична влада.

Мер Києва пообіцяв настоятельниці Свято-Покровського монастиря ігумені Калісфенії подарувати на позолоту бань 7 кг золота за рахунок небюджетних коштів.

"Я подарую своє власне золото для того, щоб бані найвищого храму Києва були вкриті дещо більшим шаром золота, ніж планувалося", - сказав столичний мер.

Покровський монастир був заснований у 1889 році великою княгинею Олександрою Романовою. Свято-Миколаївський собор при монастирі збудовано у 1896-1911 роках київським архітектором Володимиром Ніколаєвим, і він є найвищим собором у Європі.

Його реставрація розпочалася лише у серпні 2006 року. Повністю відновити собор планується цього року до Дня Києва. Для цих робіт у бюджеті передбачено 20,6 млн грн., з яких уже освоєно 13 млн грн, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький подарує 7 кілограмів золота найвищому собору Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути