Ексклюзиви
середа, 12 грудня 2012 14:32

Бойко та Міллер поговорили про довгострокову газову дружбу

Бойко та Міллер поговорили про довгострокову газову дружбу
Фото: unn.com.ua

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і голова правління російського "Газпрому" Олексій Міллер під час робочої зустрічі в середу в Москві обговорили довгострокове партнерство в газовій сфері.

"На зустрічі розглядалися перспективи довгострокового партнерства в газовій сфері. Крім того, було приділено особливу увагу питанням забезпечення безперебійного транзиту російського газу по території України споживачам Європи взимку, з урахуванням резервів газу в ПСГ України", - йдеться в повідомленні управління інформації "Газпрому" .

Нагадаємо, посол Росії в Україні Михайло Зурабов не виключив, що 18 грудня може відбутися візит президента України Віктора Януковича до Москви.

"Якщо 18 числа ця зустріч відбудеться, а робота над порядком і змістом цієї зустрічі зараз триває, вона відбудеться тільки в тому випадку, якщо буде про що домовитися", - сказав посол, додавши, що йдеться про питання у сфері енергетики.

Зурабов зазначив, що контакти між двома президентами підтримуються постійно в телефонному режимі.

"Тому така зустріч 18 грудня, і сам факт поїздки президента означатиме, що ми наблизилися досить серйозно до того, щоб вийти на практичні домовленості. І цей візит буде організований саме з тією метою, щоб зафіксувати домовленість не лише рукостисканням, але і підписанням документів . Я маю на увазі домовленість, в тому числі, і в сфері енергетики", - додав він.

За словами дипломата, під час можливого візиту обговорюватиметься і тема Митного союзу.

Раніше Янукович заявив, що "Нафтогаз України", в умовах цінового тиску, змушений скорочувати закупівлі російського газу.

Зараз ви читаєте новину «Бойко та Міллер поговорили про довгострокову газову дружбу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути