вівторок, 01 листопада 2011 11:19

Азаров радить Арбузову контролювати ще й видачу споживчих кредитів

Азаров радить Арбузову контролювати ще й видачу споживчих кредитів

Уряд рекомендував Національному банку України (НБУ) утримувати комерційні банки від нарощування споживчого кредитування, посиливши вимоги до позичальників - фізичних осіб.

Відповідна позиція закріплена в розпорядженні Кабінету міністрів про затвердження плану заходів з подолання дефіциту в зовнішній торгівлі (№ 1074-р), текст якого був опублікований в офіційній пресі у вівторок.

"Запобігання підвищення рівня споживчого кредитування і впровадження пріоритетного фінансування розвитку вітчизняного реального сектора економіки шляхом: посилення вимог щодо надання фінансовими установами споживчих кредитів з урахуванням платоспроможності позичальника-фізособи", - наголошено в документі.

Згідно з розпорядженням, Міністерству економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), Міністерству фінансів і Нацбанку також доручено забезпечити перенаправлення кредитних коштів зі сфери споживчого кредитування в сферу виробництва шляхом застосування механізмів компенсації відсоткових ставок за кредитами, які спрямовані на розвиток або організацію виробництва: термін виконання цього доручення запланований на грудень поточного року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович заборонив видавати кредити у валюті

Крім того, розпорядженням передбачено в термін до червня 2012 року удосконалення інструментів хеджування валютних ризиків шляхом створення умов для форвардних валютних операцій.

Нагадаємо, при підготовці цього розпорядження МЕРТ пропонував передбачити підтримку українських експортерів преференціями при кредитуванні.

Зараз ви читаєте новину «Азаров радить Арбузову контролювати ще й видачу споживчих кредитів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути