Ексклюзиви
пʼятниця, 10 серпня 2012 17:12

Американці підвищили прогноз урожаю пшениці в Україні

Американці підвищили прогноз урожаю пшениці в Україні
Експерти аграрного ринку кілька разів знижували свої прогнози врожаю зерна в Україні. Фото: podrobnosti.ua

Міністерство сільського господарства США (USDA) підвищило свою оцінку врожаю пшениці в Україну в 2012 році на 15,4%, або на 2 млн тонн у порівнянні з липневим прогнозом - до 15 млн тонн.

Згідно з повідомленням на сайті Мінсільгоспу США, експорт цієї культури також буде вищим на 2 млн тонн, ніж раніше очікувалося, і сягне 6 млн тонн проти прогнозованих у липні 4 млн тонн.

USDA вважає, що урожай фуражу сягне 29,1 млн тонн, а не 31,3 млн тонн, як очікувалося в липні, а його експорт 14,51 млн тонн проти 16 млн тонн.

Таким чином, прогноз загального врожаю зерна в Україні цього року американські експерти скорегували незначно, припускаючи, що він становитиме 44,1 млн тонн, тоді як раніше валовий збір українського зерна цього року оцінювався у 44,3 млн тонн.

Як повідомлялося, в червні Мінсільгосп США знизив свою оцінку врожаю зерна в Україні в 2012 році на 3,3%, або на 1,5 млн тонн в порівнянні з червневим прогнозом - до 44,3 млн тонн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ побачив в Україні рекордно низькі інфляційні очікування

Експерти аграрного ринку кілька разів знижували свої прогнози врожаю зерна в Україні в поточному році, враховуючи надходять з полів дані врожайності зернових і несприятливі погодні умови влітку поточного року.

За оцінками Міністерства аграрної політики і продовольства України, в поточному році країна збере 45,3 млн тонн зерна і експортує за сезон 21-23 млн тонн.

За офіційними статистичними даними, урожай зерна в Україну в 2011 році був рекордним і склало - 56,7 млн ??тонн при внутрішньому споживанні 26,7 млн тонн. Україна в минулому МР експортувала майже 22 млн тонн зернових культур.

Зараз ви читаєте новину «Американці підвищили прогноз урожаю пшениці в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути