понеділок, 13 січня 2014 14:27

В Україні виявили чергову фінансову піраміду

В Україні виявили чергову фінансову піраміду
Нацфінпослуг виявила фінансову піраміду . Фото: lastrevolution.org

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, заявляє, що бізнес-програма "Businesstheman" має всі ознаки пірамідальної схеми та є незаконною.

Про це йдеться на сайті відомства.

У грудні 2013 року Нацкомфінпослуг виявлено масові випадки отримання листів на електронні адреси громадян з пропозиціями приєднатися до "Businesstheman".

За умов програми початковий внесок для вступу до "першої частини" програми становить 25 грн. Зазначена сума сплачується "куратору" - особі, яка надіслала листа і вже є учасником програми. Після сплати вступної суми учасник програми має особисто знаходити "клієнтів" шляхом відправлення листів з пропозиціями приєднатися до програми на електронні адреси громадян України, які погодяться вступити до програми. На отримані від "клієнтів" кошти, учасник програми купує "другу частину" програми за 50 грн та продовжує шукати "клієнтів". Водночас, "клієнти" вказують учасника програми відповідним "куратором", у якого будуть купувати наступні "частини програми" нові "клієнти".

Програмою "Businesstheman" передбачено "десять частин", ціна покупки кожної наступної "частини програми" більша за попередню вдвічі. Участь у програмі, згідно анонсованих умов, в цілому повинна принести її учаснику близько 750 млн грн прибутку.

Протягом 2013 року за скаргами споживачів ринку фінансових послуг Нацкомфінпослуг виявлено такі схеми, що мають ознаки фінансових пірамід: "Лавина подарунків", "Manors Investment", "МММ" та "Businesstheman".

Зараз ви читаєте новину «В Україні виявили чергову фінансову піраміду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути