Ексклюзиви
середа, 08 січня 2014 18:16

Маленькі квартири доводять власників до алкоголізму та психологічних проблем

Маленькі квартири доводять власників до алкоголізму та психологічних проблем
Дефіцит житла стимулює будівництво мікроквартир, ціни на які нібито вигідно відрізняються від вартості більш просторих апартаментів. Проте експерти попереджають, що ці крихітні житла можуть мати на власників або орендарів руйнівний вплив.

Директор з питань дизайну та людського здоров'я з Бостонського архітектурного коледжу Дак Копець стверджує, що мікроквартири призводять до психологічних проблем, побутового насильства, а також до зловживання психоактивними речовинами.

"Проживання в таких крихітних апартаментах негативно позначається на здоров'ї 30-40-літніх власників. Вони постійно піддаються стресу, що поступово посилює всі їхні проблеми", - вважає він.

Копець додав, що саме скупченість, що виникає під час проживання в невеликій квартирі, провокує постійні скандали і веде до зростання психологічної напруженості, побутового насильства, і, як наслідок, до наркоманії або алкоголізму.

Однак найбільш згубний вплив мікроквартири мають на дітей. За словами Дака і професора психології Сьюзан Сейгет, школярі, які виросли в такій атмосфері, відчувають проблеми з концентрацією уваги.

"Я вивчала поведінку дітей, що живуть у переповнених квартирах і дешевих оселях, протягом багатьох років, - говорить Сьюзан. - В кінцевому підсумку всі вони виростають замкнутими, вони не можуть зосередитися і страждають від проблем з навчанням".
Зараз ви читаєте новину «Маленькі квартири доводять власників до алкоголізму та психологічних проблем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути