середа, 18 травня 2011 09:59

Фірташ взявся виводити Україну в добривні лідери

Фірташ взявся виводити Україну в добривні лідери

Group DF українського бізнесмена Дмитра Фірташа реалізує в Україні стратегію реконсолідації сектора з виробництва мінеральних добрив з метою відновити провідні позиції на світовому ринку.

Про це заявив генеральний директор Group DF Роберт Шетлер-Джонс.

"Раніше частка Україна була 10-15%, а нині - 3%. Наша філософія - реконсолідація, яка дозволить повернути синергію між підприємствами, відновити частку України на ринку добрив", - сказав він на 7-й щорічній конференції Інституту Адама Сміта "Український інвестиційний саміт", що проходить в Лондоні 16-18 травня.

Шетлер-Джонс зазначив, що Group DF придбала у приватних власників три азотних підприємства: концерн "Стирол", черкаський і сєвєродонецький "Азот", які один з одним конкурували, і у яких відсутнє стратегічне бачення.

"Ми вирішили реалізувати нову філософію і нову структуру глобального характеру", - підкреслив генеральний директор Group DF.

За його словами, орієнтовна сума інвестицій для модернізації цих підприємств, щоб перетворити їх на конкурентоспроможні та рентабельні, оцінюється в $ 2 млрд.

Шетлер-Джонс також додав, що на кожному із зазначених заводів працює від 3 до 6 тис. людей, тоді як в Європі - в 10 разів менше.

"Ми знаємо, як нам привести в порядок і провести кадрову політику", - сказав гендиректор Group DF.

За його словами, компанія при цьому буде уникати масових звільнень і робити акцент на освіту та навчання місцевих кадрів.

Фірташ контролює чотири з шести українських виробників мінеральних добрив: ВАТ "Азот" (Черкаси), ЗАТ "Сєвєродонецьке об'єднання "Азот"(Луганська обл.), ПАТ "Концерн "Стирол" (Горлівка Донецької обл.) та ВАТ "Рівнеазот". Поза структур Фірташа залишаються ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ, Південний Одеської обл.) Та ВАТ "Дніпроазот".

OstChem Group, що входить в Group DF Фірташа, також контролює "Нітроферт" (Естонія) та "Таджиказот" (Таджикистан).

Зараз ви читаєте новину «Фірташ взявся виводити Україну в добривні лідери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути