четвер, 21 квітня 2011 10:45

На Рівненщині збудують один з найбільших в Європі заводів з виробництва біогазу

На Рівненщині збудують один з найбільших в Європі заводів з виробництва біогазу

Агропромисловий холдинг "Інсеко" на базі Бабинського цукрового заводу в Гощанському районі Рівненської області планує налагодити виробництво біогазу з силосу кукурудзи та жому. Він вироблятиме 40 млн куб. м метану на рік.

"Уже завершили проектування заводу. Маємо всі необхідні дозволи для початку будівництва. Підприємство щороку перероблятиме майже 280 тис. т силосу і жому. Його проектна річна потужність - 60 млн куб. м газу, а після доочистки отримаємо 40 млн. куб. м метану. Це буде один з найбільших заводів у Європі", - пояснив Gazeta.ua Олег Купрієнко, заступник директора компанії "ОВАС", яка входить у холдинг "Інсеко".

Він зазначив, що подібний працює під Берліном у Німеччині. В Україні є невелике підприємство у Київській області на базі ферми. Там біогаз спалюють для виробництва електроенергії та нагрівання води

Окрім газу, на заводі вироблятимуть біодобрива. Вартість будівництва заводу становить 35-40 млн дол.

"Собівартість нашого газу – 150 дол. за тис. куб. м. Ціна російського - понад 300 дол., а ще додайте його розмитнення, доставку. Наш метан дасть рентабельність не менше 150-200%. А якість біогазу не поступатиметься видобутому зі свердловини. Інвестори, які вкладуть гроші в цей бізнес, матимуть добрі прибутки. Наша компанія зацікавлена у забезпеченні заводу сировиною. Ми маємо для цього землю, техніку, працівників та агротехнології", - додав Купрієнко.

Для біогазового виробництва закуплять німецьке обладнання.

Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині збудують один з найбільших в Європі заводів з виробництва біогазу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути