неділя, 08 липня 2012 18:30

У сережках з натуральними квітами можна купатися в морі

Киянка Валентина Гребінь робить сережки із натуральних квітів. Пару продає за 40 грн.

"В українській культурі квіти завжди вважалися оберегом. Надаремно, жінки завжди прикрашали квітами свої оселі. Вірили, що це захищає від пристріту і негараздів. Точно таку енергію мають і мої сережки", - розповіла вона кореспонденту Gazeta.ua минулими вихідними на фестивалі "Країна мрій". Тут вона продавали сережки, кулони і картини із натуральних квітів.

Дзвіночок — ліки від самотності

"Сережки роблю із ста видів квітів. Незабудки допомагають пережити розлуку, знімають ревнощі, видаляють болючі спогади і підсилюють позитивні почуття. Фіалка додає пристрасті і енергії, усуває непотрібну заздрість у партнерів.

Дзвіночок рекомендується самотнім людям, бо допомагає зустріти споріднену душу. Троянда захищає любов і всі позитивні почуття", - додала майстриня.

Кожна квітка сушиться по-різному

Раніше Валентина купувала квіти для своїх виробів у квіткових крамницях, тепер вирощує їх у дворі свого будинку.

"Маю квартиру на першому поверсі. Раніше під балконом був смітник. Я все прибрала і розбила там клумбу. Тепер мій квітники фотографують усі сусіди. Дехто навіть насіння просить. Нікому не відмовляю", - сказала Валентина Гребінь.

"Щоб висушити деякі квіти, довелося намучитися. Винайшла новий спосіб сушки, тепер можу висушити майже усі квіти. Кожна квітку має свою температуру і час сушки. Одна сушиться два дні, інша — два тижні. Буває, жінки кажуть: "Я сама таке можу зробити". Я таким відповідаю: "Набагато простіше їх купити, ніж робити із квартири смітник". Для сережок використовую високоякісний пластик, нешкідливий для здоров'я людини. Він захищає квіти від вологи і пилу. В таких сережках можна навіть у морі купатися, з ними нічого не станеться", - додала вона.

Незабудки під весільну сукню

Майстриня радить вдягати сережки із квітів до літніх сарафанів.

"Такі сережки чудово пасують до літніх сарафанів. В прозорому обрамленні вони дуже гарно виглядають на тілі. Їх беруть гарно, бо це новинка. Вчора одні дівчина прийшла, вибирала сережки під весільну сукню з льону. Взяла трикутні сережки з незабудками".

Зараз ви читаєте новину «У сережках з натуральними квітами можна купатися в морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути