пʼятниця, 19 жовтня 2012 12:29

Від дитячого мила борода стає м'якою

Від дитячого мила борода стає м'якою
Фото: adensya.ru

У французькому місті Віттерсдорф влаштували чемпіонат Європи серед вусатих і бородатих. За перші місця у кількох категоріях позмагаються понад 100  учасників.

"Вуса найкраще відображають характер чоловіка, - каже один з учасників Антоніо. -  У мене закручені догори вуса-антени, як у Сальвадора Далі. За допомогою них я підтримую  зв'язок із Космосом. Вуса допомогли мені зустріти третю дружину. Вусатим чоловікам жінки більше довіряють. А від коли запустив бороду — краще пішли справи у бізнесі. Я відкрив власний ресторанчик на березі моря і купити катер, про який мріяв з дитинства".

Шкода, що таких конкурсів не влаштовують в Україні, - вважає київський перукар Віктор Давиденко. Він дає поради чоловікам, які вирішили запустити бороду.

"Українські чоловіки залюбки запускають бороди і вуса — політики, адвокати, співаки і телеведучі сьогодні ходять з бородами. Є багато косметичних засобів по догляду за бородою і вусами. Щоб запустити бороду, не достатньо просто перестати голитися, - розповідає Віктор. - Споконвіку борода і вуса були символом мужності і предметом гордості. За цим чоловічим достоїнством потрібен постійний догляд".

Форму бороди і вусів радить коректувати і підрівнювати за допомогою маленьких ножиць 1-2 рази на тиждень. Щомісяця варто відвідувати перукарню.

"Є спеціальні шампуні для бороди. Дехто з бороданів користується дитячим милом. Воно не подразнює шкіру, робить бороду м'якою. Вибір форми бороди суто індивідуальний. Вона може бути широкою, вузькою, овальною чи мати форму трапеції. Коли ти носиш бороду, повинен розуміти, що родичі, друзі, колеги по роботі і перехожі будуть акцентувати увага на твоєму обличчі. Чоловік, який відрощує бороду, повинен вирішити, який імідж хоче створити за допомоги бороди, вусів чи бакенбардів",

Деякі чоловіки навіть фарбують бороду, якщо вона починає сивіти. Така послуга у столичних салонах краси коштує 100-150 грн.

"Після обіду бородатим раджу дивитися на себе у дзеркало. На бороді можуть залишатися крихти. Вранці перед роботою чи ввечері перед побачення бороду краще укладати. Робити укладку навчитись не складно".

Якщо ви не впевнені, що зможете дати вусам бажану форму самі і зробити їх симетричними, зверніться у салон до спеціаліста.

"Відпустіть вуса на мінімальну довжину, - радить Віктор. - Тоді поекспериментуйте з формою. На цьому етапі її найзручніше змінювати, щоб знайти оптимальний варіант і навчитися доглядати за результатом. Вуса можна мити шампунем, яким користуєтеся у душі. Існують спеціальна косметика для вусів і бороди".

Довгі розчісують від коренів до кінчиків. За необхідності підрівнюють. Короткі варто розчісувати гребінцем проти росту волосся і зістригати зайву довжину. Після стрижки підправляють форму фігурних вусів за допомогою бритви.

"Щоб укладати довгі вуса, використовують спеціальний віск. Його наносять по всій довжині і гребінцем зачесують волосся у бажаному напрямку".

 

Зараз ви читаєте новину «Від дитячого мила борода стає м'якою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути