середа, 27 травня 2015 12:22

5 порад, як уникнути появи мозолів від нового взуття

5 порад, як уникнути появи мозолів від нового взуття

Нові туфельки і босоніжки безсумнівно тішать і приносять масу позитивних емоцій дівчатам. Але так само вони доставляють немало клопоту, адже поки взуття новеньке і ще не сіло по нозі, воно буде натирати.

На щастя, існує кілька загальних порад, що дозволяють розносити нове взуття, якими користувалися ще багато років тому.

Якщо взуття натирає п'яту, можна натерти задник з внутрішньої сторони шматочком мила або свічки. Це зменшить тертя. Майте на увазі, що процедуру потрібно повторювати кілька разів на день до тих пір, поки взуття не розноситься.

Для взуття з натуральної шкіри підійде ще один метод. Налийте води в два щільних поліетиленових пакети і добре їх зав'яжіть. Потім помістіть пакети з водою в туфлі і поставте на ніч у морозильну камеру. Замерзаючи, вода буде розширюватися, розтягуючи тим самим взуття.

Якщо жоден із способів не вселяє вам довіри, йдіть у взуттєвий магазин або інтернет-магазин. Там зараз можна купити чимало пристосувань, що допомагають впоратися з проблемою натирання:

Можете придбати спеціальну піну-розтяжку або ж спрей-розтяжку. Ці засоби потрібно наносити на проблемні ділянки взуття і ходити в ньому деякий час. Процедуру, як правило, необхідно повторювати кілька разів.

Якщо розігріти нове взуття зсередини гарячим феном, потім швидко побризкати спреєм для розношення і надіти на ногу в товстій шкарпетці, а після остигання повторити процедуру ще кілька разів, то вийде розтягнути навіть незручні туфлі.

Також в магазині ви знайдете спеціальні м'які смужки, що клеяться до взуття зсередини. Вони захистять ваші ноги від зайвого тертя. На допомогу прийдуть і спеціальні запяточники. Це невеликі силіконові подкладочки, які кріпляться до задника, в тих місцях, де взуття викликає дискомфорт, і не допускають появи мозолів

Зараз ви читаєте новину «5 порад, як уникнути появи мозолів від нового взуття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути