неділя, 07 серпня 2011 10:53

ВАЗ випустив останній кузов 2105

ВАЗ випустив останній кузов 2105

У понеділок цього тижня російський автовиробник ВАЗ випустив останній кузов ВАЗ 2105. Більше цю модель ВАЗу у Тольятті не випускатимуть. Її виробництво перенесуть у Іжевськ, де раніше робили "москвичі".

А на потужностях, де із 1980 року виробляли кузови до "вазівської класики", випускатимуть "Рено Логан".

"Кузов до сімки розроблений ще у 60-х роках минулого сторіччя, він не відповідає ніяким вимогам безпеки, не проходить краш-тести. Ця модель є морально застарілою, її купували переважно бідні люди та компанії, яким потрібен був недорогий вид транспорту", - розповів Gazeta.ua Андрій Петренко, президент Асоціації експертів у автомобільному бізнесі .

Те, що у Росії почнуть випуск "Рено Логан" - це логічний розвиток подій, вважає він.

"Рено" є власником певного відсотку акцій АвтоВАЗу, тому там і почнуть випуск "рено". "Логан" - це надійний і перевірений автомобіль, який доволі простий у виробництві та не вимагає величезних затрат", - зазначив експерт.

За словами Петренка, російський автопром наразі орієнтується на збирання сучасних автомобілів відомих брендів.

"На російський ринок легко ввійти світовим автовиробникам. Відомо, що у Санкт-Петербурзі вже зведено завод "хюндай" повного циклу, який виробляє відомі "акценти", є заводи китайських автовиробників тощо. Наразі дуже важко створити із чистого аркуша сучасний автомобіль у нерозвиненій державі. Це дуже затратно та й економічно недоцільно", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «ВАЗ випустив останній кузов 2105». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі