четвер, 01 грудня 2016 13:13

Шкільні автобуси надсилатимуть SMS
5

Фото: http://www.emirates247.com/news/emirates/rotating-cams-panic-button-in-dubai-school-bus-2015-06-04-1.592731

В Арабських Еміратах з'являться "розумні" шкільні автобуси. Їхні салони оснастять електронною і навігаційною системами спостереження. 50 таких автобусів їздитимуть у Дубаї.

В автобусах буде 14 камер безпеки і кнопки паніки. Камери контролюватимуть пересування школярів в автобусі, а також їхню посадку і висадку. Система GPS-навігації дозволить батькам відстежувати місцеперебування транспорту. За допомогою мобільного додатку на смартфони батьків надходитимуть повідомлення про те, чи дісталася їхня дитина до школи або виїхала з неї додому, передає Emirates 24/7.

Транспорт буде екологічно чистий. Замість двигуна внутрішнього згоряння встановлять електродвигун та акумулятори. До цієї нової системи підключили 35 шкіл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилось промо-відео львівського електроавтобуса

До 2024 року "розумних" автобусів у Дубаї стане 650.

Цієї осені Кременчуцький автомобільний завод презентував перший вітчизняний "розумний" автомобіль КрАЗ. Він обладнаний автопілотом і готовий поповнити лави української військової техніки. Безпілотник створено на базі армійського броньованого автомобіля "КрАЗ-Спартан". Керують машиною за допомогою планшета, "розумної рукавички" або операторської станції.

Зараз ви читаєте новину «Шкільні автобуси надсилатимуть SMS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути