четвер, 18 липня 2013 10:58

На Донеччині дівчина з "Гарпуном" допомагала ДАІ ловити водіїв-порушників

На Донеччині дівчина з "Гарпуном" допомагала ДАІ ловити водіїв-порушників
Дівчина допомагали даїшникам "розводити" водіїв. Скріншот із відео

Даїшники у Донецькій області оригінально придумали, як відловлювати порушників - у селі стоїть Audi, у ній сидить дівчина і передає інформацію патрулю.

Цікавий випадок стався на Донеччині. Водія зупинив даїшник за перевищення швидкості у межах населеного пункту (а саме селища Червоний Партизан). У розмові між водієм і даїшником з'ясувалося, що порушника виявила нова система фіксації порушень - Гарпун. За словами інспектора, диво-прилад знаходився в автомобілі Audi, яка була припаркована на узбіччі у тому ж селищі.

Мабуть інспектор сам був не в курсі, чи розраховував на некомпетентність водія, адже багато хто знає, що Гарпун - система автоматична. Це - камера з лазерним вимірювачем швидкості, яку встановлюють у спеціальних антивандальних боксах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На київських дорогах почали встановлювати прилади автоматичної фіксації швидкості

Наступного дня водій розшукав ту саму Ауді, з якої стежать за водіями. У машині він побачив сплячу дівчину. Автор відео поїхав за роз'ясненнями до даїшника. Той почав усе заперечувати - мовляв, система Гарпун працювала в експериментальному режимі і "ніде не стояла". При цьому даїшник продовжував наполягати, що водій порушив ПДР. Протокол складений не був, але водій все одно обіцяв скаржитися.

Після цього водій також повернувся до Audi. Дівчина до того часу вже прокинулася. На запитання "Де ваш Гарпун?" вона не відповіла. Побачивши камеру, сіла в автомобіль і сховала обличчя.

Зараз ви читаєте новину «На Донеччині дівчина з "Гарпуном" допомагала ДАІ ловити водіїв-порушників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути