вівторок, 30 серпня 2016 13:05

Американці не довіряють машинам з автопілотом

Американці не довіряють машинам з автопілотом
flickr.com/Steve Jurvetson

Майже половина американських автовласників не зацікавлена машинами із автономним керуванням.

Про це свідчить соціологічне опитування, яке провела консалтингова компанія MaritzCX, повідомляє Motor Page.

Під час дослідження, яке проводили в період з травня по серпень поточного року, опитали громадян США, які вже мають у розпорядженні власний автомобіль. Загальна кількість опитаних становила 12,3 тис.

Згідно з результатами опитування, більшість автомобілістів знають про дослідження в цій галузі й майже половина респондентів (48%) не виявила жодного інтересу до придбання автомобіля з системою автономного управління.

Однією з основних причин відмови від гіпотетичної купівлі безпілотного автомобіля були побоювання, що система автономного управління може дати збій під час руху в потоці автомобілів. На другому місці – страх стати жертвою хакерської атаки поблизу велосипедистів і пішоходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автопілот Tesla знову звинувачують у ДТП

Серед тих, хто не проти придбати безпілотний автомобіль, а таких набралося 52%, найбільшу зацікавленість продемонстрували власники автомобілів представницького класу, переважно, Mercedes-Benz і Infiniti – частка становила 27%. Найменшу готовність довірити процес водіння автопілоту продемонстрували власники позашляховиків, зокрема, Jeep і Ram.

На думку глави дослідницької групи Шона Клера, в цьому немає нічого дивного. Власники автомобілів преміум-класу справедливо вважають, що на дорогах загального користування з хорошою розміткою та інфраструктурою система автономного управління впорається набагато краще людини, а в умовах бездоріжжя, де часто необхідно приймати нетривіальні рішення, живий водій – найкращий варіант.

Нагадаємо, автопілот в автомобілі Tesla врятував життя водієві. Функція допомогла йому дістатися до лікарні, після того, як у чоловіка за кермом стався приступ легеневої емболії.

Зараз ви читаєте новину «Американці не довіряють машинам з автопілотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути