неділя, 17 березня 2013 17:00

Дискуси - "королі акваріумів" вибирають лише одну самку з десяти
5

Дискуси – найгарніші акваріумні рибки, їх ще називають королями акваріумів
Фото: ФОТО: Ольга Швед
Дискуси – найгарніші акваріумні рибки, їх ще називають королями акваріумів
Дискуси – найгарніші акваріумні рибки, їх ще називають королями акваріумів
Дискуси – найгарніші акваріумні рибки, їх ще називають королями акваріумів
Дискуси – найгарніші акваріумні рибки, їх ще називають королями акваріумів

Дискуси – найгарніші акваріумні рибки, їх ще називають королями акваріумів. Ці пласкі рибки завбільшки з чайне блюдце мають дуже яскраве забарвлення і можуть жити у прісній воді. Живуть до 5 років, а це вважається багато як для акваріумної рибки. Виростають до 20 см, але коштують дуже дорого - від 80 гривень за малька дискуса.

"Рекомендую купувати дискусів тим акваріумістам, які готові витрачати свій час і енергію на їх утримання. У них репутація найскладніших в утриманні, примхливих і ніжних. Але при правильному догляді всі проблеми зникають. Досить витрачати 15-20 хвилин на день, щоб погодувати вихованців і підмінити трохи води", - радить Gazeta.ua акваріуміст Олег Гнатик. Понад п'ять років у Львові розводить та продає різні види дискусів.

Дискуси досить вибагливі в утриманні. Для риб потрібна заміна 25 % води один раз в тиждень. Наприклад, у 200-літровий акваріум щодня додавати хоча б 10 літрів у день, видаляти органічні рештки. Дискуси – риби теплолюбні, тому температура води не повинна падати нижче 28 С. Найкомфортнішою температурою вважається +30-31 С.

Годування рибок повинно бути різноманітним, оскільки однакова їжа може зробити їх слабкими і кволими. Не можна їх перегодовувати, це негативно впливає на їхнє здоров'я, а залишки їжі забруднюють воду. Щоб корм не розпливався по усьому акваріуму, можна купити спеціальну годівницю.

"У раціон харчування дискусів слід включати сухий корм багатий вітамінами, а також сублімований, заморожений або живий корм, наприклад, мотиль, трубочник. Слід бути гранично обережним з цим кормом, оскільки він може занести інфекцію в акваріум", - радить Олег Гнатик.

При температурі 26-30 °С, різноманітному якісному харчуванні риби стають статевозрілими у півторарічному віці.

За сприятливих умов утримання будуть формуватися пари дискусів. З десяти самок самець обирає тільки одну. Для розмноження потрібно багато простору. Це єдина в світі риба, яка годує своїх діток слизовою оболонкою свого тіла. Ікру відкладають на листки або в інші місця, які потім охороняють і самець, і самка. Коли вилуплюється мальок, він харчується виділенням із тіла батьків. При невідповідних умовах утримання слиз не виділяється. А він для мальків, як для дітей, замінює грудне молоко. Без нього мальок гине.

Зараз ви читаєте новину «Дискуси - "королі акваріумів" вибирають лише одну самку з десяти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути