неділя, 24 грудня 2023 18:55

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ прокоментували інформацію про можливе використання росіянами хімзброї на двох напрямках

В ЗСУ прокоментували інформацію про можливе використання росіянами хімзброї на двох напрямках
Речниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк прокоментувала інформацію про можливе використання росіянами хімзброї на двох напрямках. Фото: РБК Україна

Півдтвердження інформації про застосування російськими окупантами хімічної зброї на двох напрямках фронту в Україні, про що повідомили деякі західні ЗМІ, наразі немає.

Гібридна війна Росії триває, і цілком можливо, що це був інформаційний вкид. Про це в ефірі телеканалу FreeДОМ розповіла начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

"Ці дані ISW ґрунтуються на заяві 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ, яка поширила це на своїх ресурсах. Інших джерел не зафіксовано. У нас поки що підтвердження, верифікації цієї інформації немає", - наголосила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не збирається зупинятися, треба готуватися до довгого конфлікту - Боррель

На думку Гуменюк, можливо, цим вкидом росіяни намагаються залякати наші підрозділи, мовляв, що буде використана або вже застосовується хімічна зброя.

Вона також зазначила, що відповідна інформація перевіряється, і якщо вона знайде підтвердження, буде вжито відповідних заходів.

"Ми відповідально підходимо до оприлюднення інформації, і все те, що подаємо в публічний простір, ретельно перевіряємо. Тому щойно будуть зафіксовані подібні факти та отримані підтвердження, це обов'язково буде розголошено. Тому що це дійсно порушення конвенції. Це основа для розгляду в Міжнародному трибуналі", - підкреслила Гуменюк.

Раніше повідомлялося, що російські загарбники використовують проти українських військових в районі Кринок на Херсонщині хімічну зброю.

Цим, зокрема, відкрито вихваляються окупанти із 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту РФ, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Окупанти хизуються "радикальною зміною тактики". Російські морпіхи підтвердили використання хімзброї проти українських військ, що є очевидним порушенням Конвенції про заборону хімічної зброї, учасником якої є Росія.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ прокоментували інформацію про можливе використання росіянами хімзброї на двох напрямках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути