середа, 15 березня 2023 08:22

Росія продовжує розробляти наступальну біологічну зброю: у США зробили заяву

Росія продовжує розробляти наступальну біологічну зброю: у США зробили заяву
У США вважають, що Росія розробляє наступальну біологічну зброю. Фото: defence-ua.com

У США вважають, що Росія розробляє наступальну біологічну зброю. Це є порушенням міжнародних конвенцій.

Про це йдеться у доповіді представника Держдепартаменту США Неда Прайса, опублікованій на офіційному сайті американського уряду.

За словами Прайса, Росія продовжує підтримувати програму наступальної біологічної зброї з порушенням своїх зобов'язань, взятих під час підписання Конвенції про біологічну зброю.

Прайс також заявив, що РФ, намагаючись виправдати свою агресію, постійно поширювала і продовжує розповсюджувати фейки про так звані лабораторії біологічної зброї в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розміщує в Криму війська радіаційного захисту ‒ ЦНС

"Росія, як і Радянський Союз до неї, протягом десятиліть висувала хибні заяви про біологічну зброю, намагаючись викликати недовіру до мирних глобальних зусиль та установ громадської охорони здоров'я, які протидіють біологічним загрозам. Після повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року пропаганда збільшила обсяг та інтенсивність своєї дезінформації про біологічну зброю у безуспішній спробі відвернути увагу від свого вторгнення в Україну, зменшити міжнародну підтримку України та виправдати свою війну", – сказав Прайс.

Він наголосив, що для цього Кремль створив, контрольовані ним ЗМІ, інформаційні сайти, пов'язані з російською розвідкою, і спеціально вигадав "експертів".

"Ці суб'єкти працюють разом, щоб постійно по краплі наповнювати інформаційне середовище брехливими наративами з метою створення ілюзії великої кількості голосів, що повторюють один одного. Кремль також згодовує ці наративи народу Росії, намагаючись створити неправдиву реальність, в якій він нібито був "вимушений" втрутитися, захистити громадян Росії від зовнішніх ворогів", – додав Прайс.

Розвідка України у листопаді не підтвердила, що окупанти масово перевозять боєприпаси з отруйними речовинами в зону бойових дій.

Але росіяни однозначно мають хімічну зброю. В Україні навіть є їхні підрозділи радіаційного, хімічного та біологічного захисту, які можуть застосовувати хімічну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує розробляти наступальну біологічну зброю: у США зробили заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути