неділя, 19 травня 2024 09:21

Спецтема: Війна Росії проти України

"Надсилайте нам все необхідне": Кулеба звернувся до "чиновників та мислителів" світу

"Надсилайте нам все необхідне": Кулеба звернувся до "чиновників та мислителів" світу
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба звернувся до світу щодо підтримки України. Фото: pravda.com.ua

Українцям потрібно більше зброї для відбиття російської агресії. Такий основний меседж України до світової спільноти. Він залишається незмінним.

А розмови про поступки для завершення війни є викривленою логікою. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час онлайн-участі у 17-й Конференції Леннарта Мері, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, Росія сильна, а Україна страждає від затримок і недостатніх постачань військової допомоги, які доводиться компенсувати самопожертвою українських солдатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент розкрив очікування України від мирного саміту

"Тому основний меседж залишається незмінним - надсилайте нам все необхідне, тому що ми довели за ці два роки, що коли наші солдати мають все необхідне, ми досягаємо успіху. А коли ми не маємо всього необхідного, ми не перемагаємо. Але важливо інше. Дехто схильний робити висновки, що якщо Україна не досягає успіху на полі бою, то це означає, що це неможливо і Україна повинна розглядати різні альтернативні сценарії завершення цієї війни. Але це викривлена логіка, тому що, як я вже казав, коли у нас є все необхідне, ми досягаємо успіху", - зазначив Кулеба.

Він наголосив, що замість обговорення поступок з боку України для завершення війни всі "чиновники та мислителі" світу повинні задуматися про те, що ще можуть зробити, щоб Україна перемогла.

"Надішліть нам Patriot, надішліть нам артилерійські боєприпаси, надішліть нам бронетехніку, дозвольте нам бити по будь-якій необхідній військовій цілі всередині Росії, допоможіть нам захистити наше небо, і ви побачите різницю. Якщо ви не робите всього цього, не скаржтеся на Україну", - додав Кулеба.

Військова допомога Сполучених Штатів для України матиме практичний результат на полі бою, заявив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател.

Він нагадав, що 15 березня у США анонсували додатковий пакет військової допомоги Україні на суму 2 млрд доларів.

Зараз ви читаєте новину «"Надсилайте нам все необхідне": Кулеба звернувся до "чиновників та мислителів" світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути