Як забезпечити черги до ТЦК - рецепти США та Ізраїлю

Війну без мобілізації не виграєш. Як зробити так, щоб у громадян навіть думки не виникло ухилитися від захисту своєї держави?

Вчора мене спонукали подивитися, як там в інших країнах з людьми, що уникли мобілізації. Для прикладу обрав США та Ізраїль.Так от, в США хоч і нема призову, але уряд залишає за собою право на мобілізацію.

...кожен чоловік по досягненню 18 років має стати на військовий облік. Якщо він цього не зробив до 26 років - штраф до 250 тисяч доларів, до 5 років ув'язнення (можуть бути скомбіновані), скасування права на державну стипендію та пожиттєва заборона займати федеральні та окремі посади всередині штатів

А тому кожен чоловік по досягненню 18 років має стати на військовий облік. Якщо він цього не зробив до 26 років - штраф до 250 тисяч доларів, до 5 років ув'язнення (можуть бути скомбіновані), скасування права на державну стипендію та пожиттєва заборона займати федеральні та окремі посади всередині штатів. Стосується навіть іммігрантів без громадянства. А також усіх, хто допомогав чи підбурював до такого.

Ізраїль - 30-45 днів військової в'язниці за кожен рік ухилення. А також сильна соціальна стигматизація класу "хлопці руки не дають, дівчата просто не дають". Був навіть цікавий момент, коли музикантам, що закликали до ухилення, держава обмежила доступ до усіх публічних майданчиків. Нагадаю, перша країна не застосовувала загальну мобілізацію вже три покоління. Друга - має одну з найкомфортніших за умовами служби армій світу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі