У капусті є мільйон достоїнств. Її варто їсти щодня

Нормалізує рівень цукру та холестерину в крові

Кожен з нас може зробити щось, щоб жити довше, незважаючи на наші гени. І вибір цих "щось" не такий вже і малий — їжа, щоденний рух, "робота з головою" (вміння управляти стресами), сон, середовище, відмова від шкідливих звичок.

Їжа — це також дуже серйозно, бо багато компонентів із продуктів харчування можуть докластися до продовження або вкорочення віку.

В GenAge, базі генів, пов'язаних із старінням і довголіттям людини, вже внесено понад 2000 генів, пов'язаних з довголіттям, і що радує — багато з них активуються саме цими біологічно активними компонентами, які є в їжі, а таких налічують близько 200.

Звісно, вплив їжі — не генна терапія, яка зможе внести радикальні та відчутні зміни у сповільнення старіння, проте чому б не використати навіть цей "просунутий" ЗСЖ? Так от, при помірному вживанні різних продуктів, знаючи вміст цих біологічно активних компонентів у них, можна впливати на різні біохімічні процеси в організмі.

Одним із таких прекрасних, багатофункціональних продуктів є хрестоцвіті, тобто всі сорти капусти, броколі, редька, гірчиця і так далі. Про що корисне не подумай — на те все вони впливають, покращують, ремонтують, відновлюють.

В одній капусті мало не мільйон достоїнств.

Захищає від запалень, мутацій, сприяє омолодженню на клітинному рівні й активує регенерацію тканин, зокрема, м'язової

Почнемо з того, що недорога, вкрай низькокалорійна, багата клітковиною, наповнює шлунок та насичує, як свіжа, так і тушкована або варена. Нормалізує рівень цукру в крові та холестерину, як свіжа так і приготовлена. Смачна, хрумка і соковита, а якщо ще трохи приправити чимось корисним, так і взагалі — окрема страва. А ще — захищає від запалень, мутацій, сприяє омолодженню на клітинному рівні й активує регенерацію тканин, зокрема, м'язової. А також активує самовідновлення структур клітин, білків, ДНК, активує протитоксинний захист клітин, утворення потужного антиоксиданту глутатіону.

Активні молекули: лютеолін, альфа-ліпоєва кислота, 3,3-дііндолілметан, сульфорафан, кемпферол, індол-3-карбінол.

Якщо ви можете їсти сиру капусту, робіть це якомога частіше, точніше, щодня. Причому, різну — білокачанну, цвітну, броколі, червонокачанну, а також руколу і всіх їхніх родичів.

У кого капуста викликає дискомфорт та здуття, спробуйте пару листочків руколи або ошпарені суцвіття броколі

Для тих, у кого капуста викликає дискомфорт та здуття, спробуйте пару листочків руколи або ошпарені суцвіття броколі.

Багато хто не їсть капусту, тому що прочитали в інтернеті, що капусту не можна вживати при гіпотиреозі (зниженій функції щитовидної залози), але по-перше, це не так, по-друге, відмовляючись від капусти, ви позбавляєте свій організм дуже потужного помічника і захисника.

Якщо вас цікавить, що я роблю з капусти, скажу відразу — я не особливо "парюся", просто відрізаю четвертинку молодої капустини і жую. Або цвітної. Або броколі.

Руколу додаю в ранковий салат.

Можна приготувати багато смачних страв, наприклад, пхалі із капусти з горіхами, чи запечену цвітну капусту. Груба клітковина стане м'якою і не викликатиме дискомфорту. Але тоді багато цінних речовин, на жаль, втратяться, тому вибирайте золоту середину — броколі занурюйте в окріп максимум на одну хвилину, до стану al dente, а щоб збільшувати вміст цінних речовин, поєднуйте із гірчицею.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі