Ексклюзивы
четверг, 25 сентября 2008 17:16

Владислав Вігуржинський найкраще сфотографував село

Самодіяльний фотограф-любитель із Тульчина на Вінниччині 35-річний Владислав Вігуржинський став переможцем першого всеукраїнського конкурсу "Історія одного села" у номінації "Фотографія". Конкурс для молоді 14–35 років організувала Селянська спілка молоді України. Нагороджували в місті Прилуки Чернігівської області.

— Я зробив акцент на ретро-фото. До цього мене підштовхнув нещодавно виданий фотоальбом вінницького художника Володимира Козюка "Вінниця: погляд у минуле", — розповідає Вігуржинський. — За представлені п"ять фотознімків про село Михайлівка Тульчинського району мене нагородили дипломом та радіоприймачем.

На одній світлині інсценізовано період румунської окупації у Другій світовій війні. На чотирьох інших — дореволюційний період Михайлівки.

Вігуржинський використав архівні джерела. Роздрукував німецьку карту з позначеними на ній сусідніми до Михайлівки селами. Узяв текст оголошення про обмін радянських карбованців на рейхс-марки.

Сфотографував 86-річну жінку. Вона була свідком воєнних подій і працювала в трудовій общині. Відтворив хату під соломою та її господиню в українській вишиванці, тодішнього священика, церкви, чиновників, учителів.

Владислав каже, Михайлівку вибрав невипадково. У ній священиком служив його прапрадід. Із цього села і дружина.

— Жаль, що наступного року я не зможу взяти участь у конкурсі, бо мені вже 35 років, — говорить автор.

Вігуржинський любительською фотосправою захоплюється 16 років. Його знімки друкують у районній та обласних газетах. Двічі фотовиставки відбувалися в місцевому краєзнавчому музеї. До 400-річчя Тульчина автор видав фотоальбом. Працює над книгою про Тульчин.

Сейчас вы читаете новость «Владислав Вігуржинський найкраще сфотографував село». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть