Ексклюзивы
четверг, 23 октября 2008 19:23

Будинок за канадською технологією зводять місяць

Будинок за канадською технологією зводять місяць

Спільне на дві родини житло Роман Ткаченко, 29 років, із 31-річним братом Михайлом розпочав будувати п"ять років тому. Ділянку на 15 соток у Зарванцях, неподалік від Вінниці придбали за $22,5 тис. Планували будувати із цегли. Будматеріали шукали де дешевше, по цеглу і камінь їздили в Черкаську область. Спершу будували самі. За півроку ентузіазм вичерпався.

Довелося наймати будівельників. На проект, документацію, підключення до електромережі та будівництво пішли чотири роки і $42 тис. Із цегли робили зовнішні стіни. Внутрішні облаштували бетонними блоками.

— Треба ще 10–12 тисяч "зелених", щоб можна було заселитися, — втомлено каже Роман. — Дай Боже, щоб за рік-два закінчили. Про якийсь інтер"єр і згадувати неохота. А рік тому надумав наш найменший брат Андрій будуватися. Ми його відговорювали. А він знайшов якусь модну фірму і побудував житло за місяць. Зараз доробляє ремонт, і на осінь планує вселитися у новенький будинок.

— Я будувався за канадською технологією, — розповідає Андрій Ткаченко. — Квадрат житла обійшовся у $400. Будували його під замовлення із сендвіч-панелей, які виготовлені зі спеціальних деревостружкових плит, залитих негорючою синтетичною смолою. Через малу вагу замість фундаменту достатньо забити кілька паль по периметру стін на глибину промерзання ґрунту.

На будинок у 120 кв. м Ткаченко витратив $48 тис.

Квадрат житла обійшовся у 400 доларів

— Якщо добре постаратися, котедж на 100 квадратів можна поставити за тиждень, — запевняє менеджер із продажу Володимир Кирилашенко, 30 років. — Будинок, який брати Ткаченки чотири роки будують із цегли, наша бригада спорудила б за місяць.

Будинок "під ключ", із водогоном, каналізацією, опаленням і електрикою обійдеться в $600 за кв. м.

— Головне — наші будинки дуже теплі. Товщина стін лише 24 сантиметри, але за теплопровідністю рівноцінна 1,5-метровій цегляній, — додає Кирилашенко. — Минулої зими в 20-градусні морози для опалення вистачало тепловентилятора. До того ж це економить площу. Наприклад, при будівництві 100-метрового цегляного будинку, корисної площі залишиться лише 82 квадрати. А при будівництві дому із сендвіч-панелей корисної площі буде 96 квадратів.

На вибір клієнтам пропонують 15 готових проектів. За бажанням проект можуть виготовити на замовлення. Фірма дає 50 років гарантії, хоча стверджують — стоятимуть котеджі не менше століття. Обшивають стіни стійкою до вологи та вогню цементно-стружковою плитою.

Стіни будинків привозять уже готові, запаковані в поліетилен.

— Монтаж забирає не більше трьох днів, — зауважує Кирилашенко.

Цього року у Вінницькій області спорудили шість подібних будинків. Будувати житло за канадською технологією можна і взимку.

Сейчас вы читаете новость «Будинок за канадською технологією зводять місяць». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть