Ексклюзивы
понедельник, 02 апреля 2007 17:07

Томенко визначить "Сім чудес України"

На Рівненщині розпочалася загальнонаціональна туристична акція "Сім чудес України". Триватиме вона до 7 липня.

За умовами конкурсу, кожен регіон має запропонувати три місця, які найбільше приваблюють туристів. Потім комісія з усього списку обере сім найвизначніших. Їх оголосять під час ХХ Купальських ігор на Полтавщині. А на День незалежності із цих семи оберуть одне "Чудо із чудес України".

Комісію очолює віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко. До неї увійдуть 27 представників з областей України.

Томенко каже, що акція проводиться насамперед для самих українців. Щодо іноземців, то для них сім обраних чудес планують внести до закордонних туристичних довідників. Українські турфірми конкурс вітають. Обіцяють після оголошення результатів розробити відповідні маршрути.

Спеціалісти з маркетингу туроператора "САМ" вважають, що навряд чи у списку будуть якісь несподіванки. На їх думку, туди потраплять давно відомі та розкручені місця.

— Ми би внесли Підгорецький замок на Львівщині або форт, що у Тараканові на Рівненщині. Шкода, що в нас люди мало знають історію, а цікаві об"єкти саме з нею й пов"язані, — каже менеджер туристичної фірми "Дінай Тур" 25-річна Тетяна Розлач.

Однак Рівненська область уже свій список чудес склала. Найвизначнішими тут комісія вважає Корець, Острог та Дубенщину.

На першому місці один з найдавніших у країні монастирів — Свято-Троїцький жіночий. Там є могила Андро, в яку був закоханий поет Олександр Пушкін. Місцеві монахині вміють розшивати золотом церковний одяг. Більшість паломниць та послушниць, які живуть при монастирі — старші жінки. Переважно в кожної є сім"я, діти. Приїздять на рік-два відпочити від стресів та роботи, а потім повертаються додому.

В Острозі розташовані найстаріший замок на Рівненщині та один із найдавніших у слов"янському світі вищий навчальний заклад — Острозька академія. А в Дубенському районі поблизу села Онишківці — джерело Святої Анни. Вода там за будь-якої погоди має сталу температуру — +5°С. За легендою, раніше там стояла церква, яка пішла під землю. Через кілька століть після того на місці з"явилася ікона святої Анни та забило джерело.

Інші регіони своїх списків іще не представили. Зробити вони це мають до 1 травня. Працівники турфірм кажуть, що відразу треба думати про хороші дороги до місць та готелі неподалік них. Бо з тим рівнем сервісу, який є зараз, приваблювати іноземців до України важко. Водночас усе більше місцевих жителів їдуть відпочивати за кордон. Особливо популярні серед українців Єгипет і Туреччина.

Сейчас вы читаете новость «Томенко визначить "Сім чудес України"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть