Ексклюзивы
четверг, 07 июня 2007 18:05

Віце-президент "Динамо": "Беркут" має "сісти"

Київське Динамо відреагувало на результати службового розслідування МВС з приводу зіткнень між "Беркутом" і фанатами команди на фіналі Кубка України.

Нагадаємо, що згідно з цими результатами, "в цілому дії співробітників міліції відповідали закону. Проте в окремих випадках працівники органів діяли не адекватно ситуації, що склалася. За допущені недоліки до дисциплінарної відповідальності (зокрема попередженню про неповну службову відповідність і догани) притягнуто 12 посадовців, зокрема два співробітники "Беркута", які палицями побили дівчину". При цьому начальник Департаменту зв"язків з громадськістю МВС Костянтин Стогній відзначив, що з уболівальників ніхто за меддопомогою не звертався, тоді як 18 працівників міліції за меддопомогою звернулися, а семеро з них були госпіталізовані.

"Це рішення по результатам внутрішнього розслідування. Це їх право і те, що воно було проведене, це добре, - сказав віце-президент "Динамо" по роботі з уболівальниками Вадим Костюченко. - На рахунок того, чи зверталися вболівальники по медичну допомогу чи ні, то я був свідком, як "Борис" після матчу зашивав двом фанатам "Динамо" голови. Є і інші факти. Вболівальники лежать в лікарнях з проломленою грудною кліткою, тріщинами в ребрах та іншим. Зняті побої. Є відповідні документи. Всі вони передані в прокуратуру і по цьому факту проводиться розслідування. Ми не знімаємо з себе відповідальності за поведінку своїх уболівальників. Але за адміністративні порушення люди не повинні отримувати тілесні ушкодження. Отже, крапку в цій справі поставить не службове розслідування МВС, а розслідування прокуратури"

"В нас є свідчення уболівальників, що було і після матчу - в тунелі стадіону, де просто били людей палицями, що було в РУВС, де застосовували фізичну силу, щоб вибивати свідчення. Хлоп"ят, які були в іншому секторі, примушували підписувати документи, що вони були в 11-му секторі і кидали сидіння. Всі ці відомості є в прокуратурі. Яких рішень я від неї чекаю? Рішень в рамках законодавства. Щоб винні понесли покарання. Якщо людина перевищила службові повноваження, застосовувала спецзасоби не за призначенням і при цьому були нанесені тілесні ушкодження, мені здається, це відповідальність не тільки дисциплінарна. Але і кримінальна", - констатував вимоги клубу Костюченко.

- Чи були звернення до судів від уболівальників з приводу відшкодування морального збитку, компенсації за тілесні побої?

- Наскільки мені відомо, таких позовів не було. Хоча така хвиля у фан-клубі Динамо присутня. Тим паче, що в перерві і на початку другого тайму у наших вболівальників вилучалася футбольна атрибутика. Нібито у фанів "Шахтаря" прапорів не було, а у наших - були. Хоча на матчі в Донецьку, на матчах на стадіоні "Динамо" в Києві проблем з прапорами не було. Ви бачили, на матчі Франція - Україна були такі ж метрові прапори у вболівальників". - пише www.korrespondent.net за матеріалами www.segodnya.ua
Сейчас вы читаете новость «Віце-президент "Динамо": "Беркут" має "сісти"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи