Ексклюзивы
четверг, 25 сентября 2008 17:16

У сільраді покрали комп"ютери

Із приміщення Милорадівської сільради Котелевського району в ніч на 17 вересня покрали комп"ютерну техніку. Суму крадіжки оцінили в 17 тис. грн.

— Злодії поцупили чотири комп"ютери, сканери. Не понехтували навіть клавіатурами, мишками, модемом і папером у ящику біля столу, — перераховує збитки сільський голова Павло Олефір, 46 років. — Ксерокс старенький, який ще покійний голова сільради Микола Іванович Максимович купив, — і той забрали!

Правоохоронці кажуть, що крадії залізли через кватирку в залі засідань із тильного боку будівлі. Замки із дверей кабінетів позривали. Техніку також виносили через вікно.

— Ще новий обігрівач бухгалтера теж зник, — додає Олефір. — Жіночка хворіє, зараз на інвалідності. Із дому принесла власний дорогий калорифер.

Троє із комп"ютерів придбані тільки торік. Ними користувалися секретар, бухгалтер і землевпорядник.

Найбільше в сільраді горюють за списками виборців, які тільки недавно переробили. Вони були лише в електронному варіанті. На жорстких дисках зберігалася цінна інформація про жителів села: ветеранів війни, самотніх, інвалідів.

Розповідають, що без гербового бланка того дня не змогли видати свідоцтва про смерть. Попросили односельця зачекати ще кілька днів.

— До крадіжки ми планували підремонтувати ззовні приміщення сільради. Побілити, пофарбувати, — каже Олефір. — Тепер доведеться відкласти ремонт на майбутнє й купувати нові комп"ютери. Про це депутати вирішили на сесії. Якщо правоохоронці знайдуть зловмисників, то ми комп"ютери подаруємо Будинку культури чи школі.

Приміщення сільради не охороняється. Проте після купівлі нової техніки будуть на півставки наймати сторожа.

Тієї ж ночі в центрі Милорадового обікрали магазин промтоварів. На 18 тис. грн забрали взуття, джинсового одягу, постільної білизни, рушників.

Сейчас вы читаете новость «У сільраді покрали комп"ютери». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть