Ексклюзивы
четверг, 25 декабря 2008 16:36

Скорочують відділення у лікарні

У Будинку культури селища Градизьк Глобинського району 17 грудня відбулися збори щодо скорочення відділень у місцевій лікарні. Люди прийшли на збори, щоб відстояти свій медзаклад.

У лікарні планували скоротити 10 ліжок у гінекології та стільки ж у пологовому відділенні, по п"ять у дитячому та неврологічному відділеннях. Загалом із 110 планували залишити 80.

Зменшення ліжок для хворих ініціювала Глобинська райдержадміністрація. Пояснюють це браком фінансування. Жителі селища пообіцяли взятися за руки та перекрити київську трасу, якщо лікарню закриють.

— Ви ж бачите, яка це жвава траса. Не дай Бог чого, везуть у нашу лікарню. А що, коли не буде поряд кваліфікованого лікаря? Прийшов підтримати градижчан. Ми категорично проти скорочення, — каже місцевий житель Валентин Іщенко, 55 років.

Голова райдержадміністрації Іван Новосел пообіцяв людям: у разі надходження додаткових коштів кількість ліжок у шпиталі не зменшуватимуть, працівників не скорочуватимуть. Вихід вбачають у переході цього закладу в обласне підпорядкування.

За добу проти закриття лікарні місцеві зібрали понад 2 тис. підписів. Населення Градизька становить більш як 8 тис. чоловік, стількох же жителів сусідніх сіл обслуговують у шпиталі.

Сейчас вы читаете новость «Скорочують відділення у лікарні». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Оставлять комментарии могут лишь авторизированные пользователи

Голосов: 35413
Голосование Какие условия мира и остановка войны для вас приемлемы
  • Отказ от Донбасса, но вывод войск РФ со всех остальных территорий
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Отказ от Крыма и Донбасса при предоставлении гарантий безопасности от Запада по всем остальным территориям
  • Остановка войны по нынешней линии фронта
  • Лишь полный отвод войск РФ к границам 1991-го
  • Ваш вариант
Просмотреть