На новорічний стіл полтавка Людмила Приходько, 40 років, приготує салат із шинки з грибами.
— Торік моя сестра Таня такий готувала, — розказує. — Не знаю, як він називається. Я його назвала "Шиночок", бо там є шинка. Дуже смачний. Його з"їли першим у новорічну ніч. Ні крапельки не лишилося. А традиційні олів"є та шубу ще два дні доїдали.
Для салату попередньо відварює три картоплини та три яйця. Смажить із цибулею дрібно нарізані шампіньйони.
— На розігріту сковорідку викладаю гриби, — пояснює. — Як вони починають підрум"янюватися, додаю цибулю, сіль і перець. Перед тим, як додавати гриби в салат, охолоджую добре. Бо якщо покласти гарячі й помазати майонезом, він попливе.
Перший шар салату — шинка.
— Можна брати різну, — продовжує Людмила. — Але з копченою виходить смачніше. Різати її краще брусочками. Також для першого шару підійде варена або копчена ковбаса, відварене м"ясо.
Його з"їли першим у новорічну ніч
Жінка нарізає шинку, викладає на велику тарілку у формі круга. Змащує шар майонезом.
— За рецептом другими треба було б викладати яйця. Але я кладу потерту на крупній тертці картоплю. Мені так більше подобається. Її змащувати треба майонезом із часником.
Бере зубок, вичавлює його часникодавкою в майонез у чашці. Ретельно перемішує.
— Майонезом із часником мастять тільки картошку, — каже. — Для тих, хто не любить часнику, салат можна готувати з цибулею, змішавши її з картоплею.
Зверху викладає охолоджені смажені гриби. Змащує майонезом.
— Останніми викладаю дрібно порізані варені яйця, змащую майонезом, — каже Людмила. — Присипаю салат зверху тертим твердим сиром. Прикрашаю грибами й зеленню петрушки.
Комментарии